Aralıklı oruç diyetine dair her şey

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralıklı oruç diyeti yani diğer adıyla ‘’Intermittent  fasting’’ şuan dünyada en çok aranılan ve uygulanan diyetler arasında yer alıyor. İnsanların bu diyet programını tercih etmelerinin en önemli nedeni, sağlıklı bir şekilde kilo vermek,  sağlıklılarını düzeltmek ve hayatlarını zorlaştırmadan diyet yapmak istedikleri için tercih ediyorlar.

Peki, nedir bu aralıklı oruç diyeti nedir ve nasıl yapılır?

Aralıklı oruç diyeti beslenmeyi belli saatlere bölerek sağlıklı bir şekilde kilo vermek anlamına geliyor.  Örneklerle açıklayacak olursak,  diyelim ki sabah 8 de uyandınız. Saat 11e kadar sıvı gıdalarla besleniyorsunuz.  Kalan günlük öğünlerinizi ise saat 11 ve akşam 7 arası gerçekleştiriyorsunuz.  Daha sonra saat gece yarısı 00.00 da tekrar sıvı diyetine devam ediyor, kalan 8 saatte ise uyku aşamasına geçmiş oluyorsunuz.

Aralıklı oruç diyeti uygulaması oldukça sağlıklı ve kolay bir diyettir. Aynı zamanda bu diyetin sağlığınıza büyük ölçüde faydaları vardır. Aralıklı oruç diyetinin sağlığımıza kattıkları nelerdir diye merak ediyorsanız işte cevapları…

Aralıklı oruç diyetinin sağlığınıza olan yararları ve vücudunuza etkileri…

Kan şekerini dengeliyor

Yapılan araştırmalar ve elde edilen bilgiler sonucunda 8 hafta kada5r uygulanan aralıklı oruç diyeti kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.  Bu durum sonucunda da tatlı krizleri de yaşamamış oluyorsunuz. Aralıklı oruç diyeti,  kan şekerinin dengelenmesini sağlamanın yanında diyabet riskini de en aza indiriyor.  

Yağ  yakımını hızlandırıyor 

Glikojen depolarının boşalması sonucunda vücut artık enerji olarak yağları yakmaya başlıyor. Yani öğün tüketimi gün içindeki 8 saatlik zaman diliminde yapılıyor, bunun dışındaki zamanlarda da vücut biriktirmiş olduğu glikozu kullanıp sonrasında fazla yağı yakmaya başlıyor.

Sağlıklı bir şekilde kilo verdiriyor 

Belli saatlerde sıvı alımı ve düşük kalorili bir şekilde beslenmek kilo vermeyi daha kolay hale getiriyor. Başka diyet yaklaşımında olduğu gibi aralıklı oruç diyeti uyku saatlerini düzene sokarak kilo kaybını büyük ölçüde destekliyor.