Rejim yapmadan 5 kilo verin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte Mehmet Öz’den rahat bir şekilde 5 kilo vermenizi sağlayacak öneriler…

Gazlı ve şekerli içecekleri hayatınızdan atın

Dr. Mehmet Öz kalıcı bir şekilde kilo vermek isteyenlere gazlı ve şekerli içecekleri kesinlikle hayatınızdan atmanız gerektiği düşüncesinde. Çünkü bu tip içecekler, sadece kilo almanıza değil aynı zamanda da şeker hastalığı, diş çürümesi ve kemik hastalıkları gibi çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor.
 
Örneğin akşam yemeğinde tüketeceğiniz 2 bardak kola 155 kalori olarak hesaplanıyor. Yani bu durum bir ayda size neredeyse 15 kilo olarak geri dönüyor.

Yatmadan önce acıkıyorsanız duş alın 

Eğer yatmadan önce hafifte olsa atıştırmalık tüketiyorsanız Mehmet Öz bu alışkanlığınızdan vazgeçmenizi öneriyor. Çünkü bu atıştırmalıkları tüketen insanların ayda 8 buçuk kilo aldığını belirtiyor.

Eğer kendinize engel olamıyorsanız ve canınız bir şeyler yemek istiyorsa ılık bir duşun size yardımcı olacağını dile getiriyor.

Yemek yerken yumruğunuzu ölçü alın

Dr . Mehmet Öz yemek yemeden önce ne kadar yemeniz gerektiğine önceden karar vermeniz gerektiğini söylüyor.  Bunun içinde yumruk ölçünüzü baz almanızı öneriyor.

Yumruğunuzdan büyük yemek porsiyonları tüketmemeye özen gösterirseniz hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

En az 10 dakika hareket edin

Spor yapmak kilo vermenin en önemli adımlarından bir tanesi… Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız günde en az 10 dk hareket etmeniz gerektiğini söylüyor.

Spor yapmaya vaktim yok diye yakınıyorsanız 10 her gün düzenli olarak yaptığınız 10 dk’lık tempolu yürüyüş kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Her gün tartılın 

Aldığınız ve verdiğiniz kiloların bilincinde olun. Bu durumu sağlamak içinde her gün tartılın.  Her gün aldığınız veya verdiğiniz kilolar sizi tatmin edip beslenme yolunda motive edecektir.