Sporda akıttığınız ter boş yere gitmesin

Sporda akıttığınız ter boş yere gitmesin
Sporda akıttığınız ter boş yere gitmesin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar, spordan sonradan dökülen terin boşa gitmemesi için bir takım uyarılarda bulunuyor. Buna göre 30 ila 60 dakika içinde yemeye dikkatli olmak gerekiyor. Kesinlikle ancak, protein şart. Maden suyu harcamak vücuda fazlasıyla iyi geliyor.

PROTEİN, KARBONHİDRAT VE İDEAL SIVI ALIMI

Dinç bir birey elde etmek için uzmanların sıraladığı protein bakımından varlıklı besinler:

Göğüs tavuk ya da hindi eti, balık, süzme peynir, tofu, barbunya, yumurta, yoğurt, yemişler (fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği)

Kasların proteine ihtiyacı varsa, karaciğerin de karbonhidrat deposunu yenilemeye ihtiyacı var. Bu yüzden karbonhidratlar unutulmamalı.

Sporda akıttığınız ter boşa gitmesin

Karbonhidrat içeren besinler ise şöyle:

Yaban mersini, böğürtlen, ağaççileği, kiraz, çok tahıllı ekmek, kinoa, fasulye, soya fasulyesi, mercimek, kırık bezelye, patates, elma, kayısı, böğürtlen, portakal, muz, üzüm, greyfurt, darı, esmer pirinç.

İdeal istikrarsız alımı da şu şekilde:

Egzersizden minimum 2 saat önce 2 bardak, 15 dakika önce baştan 2 bardak, egzersiz esnasında her 15 dakikada bir yarım bardak akışkan.

Sporda akıttığınız ter boşa gitmesin

İDRAR RENGİ MANÂLI

ÖTE YANDAN alıştırma sonrasında idrar renginizi denetleme edin. Su ihtiyacınız giderilmişse rengi berrak olacaktır. Maden suyu tüketmeyi de unutmayın. Spordan iyi netice edinmek istiyorsanız alkolde ölçüyü kaçırmayın.