Nar suyunda hangi vitaminler var? Nar suyunun şahane yararları…

Nar suyunda hangi vitaminler var? Nar suyunun şahane faydaları...
Nar suyunda hangi vitaminler var? Nar suyunun şahane faydaları...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Havaların soğumasıyla hastalıklarda gelişme bulunduğunu gösteren uzmanlar, hastalıktan korunmak için nar suyu içilmesini, içeriğindeki bir çok yardımsever biyoaktif bileşenler bir uçtan bir uca ‘en zinde ’ antioksidanlar aralarında sayılan nar suyunun sofralardan yetersiz edilmemesini öneriyor.

Kış günlerinin en sevilen meyvesi nar, küçük – büyük her insanın imdadına yetişiyor. Narın muhteviyatında yer edinen bir çok yararlı biyoaktif bileşen doğru fazla zinde bir antioksidan bulunduğunu söyleyen uzmanlar, nar meyvesinin ve suyunun kesinlikle tüketilmesi gerektiğe uyarı çekiyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sıhhat Bilimleri Fakültesi Gıda ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, 100 ml. nar suyunun erişkin bir insanoğlunun günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16 ’sını karşıladığını söylemiş oldu. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum olduğuna da dikkat çekici eden İnanç, “Nar suyu bilhassa ihtiva ettiği antioksidanlar doğru bağışıklık sistemini güçlendiriyor” dedi.

HASTALIKLARDAN NARLA KORUNUN!

Hastalıkları önleme mevzusunda bağışıklık sisteminin vücudun en mühim sistemi bulunduğunu açıklayan İnanç, narın faydalarına ilişkin şu detayları verdi:

“Grip her yıl dünyada bir çok kişide görülen bir hastalıktır. Son yıllarda, gribe karşı kullanılan ilaçlara gelişen dayanıklılık, bilim insanlarını naturel antiviral moleküller üstünde araştırma halletmeye teşvik etmiştir. Bu naturel moleküllerden en önemlisi de ihtiva ettiği antioksidanlar sebebiyle nar ve nar suyudur. Nar polifenol özütünün gribe tesirini incelemek amacıyla yürütülen bir çalışmada, narda bulunan antioksidan özellikli polifenollerin, grip virüsünün kırmızı kan hücrelerinde kümeleşmesini önlediği gösterilmiştir. neticede, kış aylarında da tatminkar ve dengelenmiş beslenmenin yanı sıra, gripten korunmak ve grip olunduğunda nar suyu tüketiminin destek olabileceğini dikkate almamız gerekmektedir.”