Ballı sıcak su kilo verdirir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beslenme ve diyet uzmanı Nilay Keçeci, beslenme hataları ve kilo vermede dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi…
 
‘’Zeytinyağı kilo aldırmaz ‘’
 
Zeytinyağı içerisinde vücut için önemli olan omega 6 minerali bulunur. Zeytinyağı genel olarak sağlığımıza faydalıdır. Ancak tüketiminin abartılmaması gerekir. Zeytinyağı fazla tüketildiğinde alımına eden olur.  Şunu unutmamak gerekir zeytinyağının 10 gramında 9 kalori bulunmaktadır.
 
Dolayısı ile aşırı tüketilen zeytinyağları ve zeytinyağlı sebze yemekleri yağ artışına neden olacak ve fazla kilo alımı bize kalp, tansiyon ve şeker hastalığı problemleriyle geri dönecektir.

“Ara Öğün Atlamak Zayıflatır”
 
Yeterli ve dengeli beslenme tanımına baktığımızda vücudun ihtiyacı olan kalorinin doğru besinlerle sağlanması yer almaktadır. Ancak ağırlık kaybına neden olabileceği sanılan ara öğün atlamak doğru bilinen en büyük yanlışlardandır.

Vücut uzun süreli açlık döneminde yağ depolarından yakmak yerine, kas ve su depolarını boşaltır ve sürekli açlık durumu yaşayacağını düşünerek yağ depolamaya başlar.

’Diyetteyken light ürünleri istediğimiz kadar tüketebiliriz’’
 
Bu varsayım kesinlikle çok yanlıştır. Bu ürünler içerisinde şeker ve tuz oranı az miktarda da olmuş olsa belirli miktarlarda bulunur.
 
Sürekli light ürünler tüketmek tek tip beslenmeye neden olacağından, yararlı olmayacaktır. Ancak bu ürünlerin belirli besin öğeleriyle yerlerinin değiştirilerek tüketilmesi sağlıklı beslenmeye uygun olacaktır.

Bu duruma örnek verecek olursak, bir dilim ekmek yerine tüketilen yarım paket kepekli bisküvi beklentileri karşılayacaktır.