2’nci el otoya 200 milyonluk AVM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gayrimenkul sektöründe hayata geçirdiği konut projeleriyle tanınan Gülan Grup, otomotive de yatırım yapma kararı aldı. Şirket, 200 milyon TL’lik yatırımla otomobil AVM’si Otostat’ı hayata geçirmek için kolları sıvadı. Gülan Grup, 324 dükkân kapasitesiyle, projeyi ikinci el otomotiv satış üssü yapmayı hedefliyor. Yetkili bayiler, 2’nci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir araya toplayacak olan Otostat, Sancaktepe’de kuruluyor. 130 bin metrekarede teras dahil her kata bağımsız giriş imkânı olan 4 katlı kompleks, 340 bağımsız birimden oluşacak. Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, Otostat’ta bir otomotiv galerisinin tüm ihtiyaçlarının ortak hizmetler sayesinde karşılanacağına dikkat çekti. Gülan, bir galerinin sadece gece güvenlik elemanı için aylık 3 bin TL ödediğinin altını çizerek Otostat’ta önemli tasarruf sağlanacağını ifade etti.

YÜZDE 10’U SATILDI
Birinci etabı 2017’nin son çeyreğinde hizmete girecek olan Otostat, 2018 sonunda tamamlanacak. Kompleksteki işyerlerinin yüzde 10’u ise şimdiden satıldı. Sancaktepe’de yapımı süren Otostat’ı ziyarete gelenler arabasıyla tüm dükkânları gezebilecek. Toplantı salonlarının da yer aldığı projede 24 odalı bir otel de bulunacak.

12 YILDA AMORTİ EDECEK
Dağınık ve elverişsiz koşullarda sürdürülen ikinci el otomobil ticaretini organize bir çatı altında toplayacaklarını da sözlerine ekleyen Gülan, şöyle konuştu: “Kompleksteki ünitelerin satışlarının yanı sıra, işyerlerinin kiralaması da yapacağız. Otostat ayrıca son derece iyi bir yatırım aracı. Bir konut projesi 20 yıldan fazla bir sürede kendi amortismanını sağlarken, Otostat’ın ticari işyerlerinde bu süre 12 yıla düşecek. Bu açıdan bakıldığında Otostat projesinde bir işyerine sahip olmak yatırımcısına 12 yılda önemli kazanç da sağlayacak.”

METREKARESİ 4.500 TL
Otost at’ta metrekare fiyatları 4 bin 500 ile 6 bin TL arasında değişiyor. Bölgenin yükselen değeri olan proje yatırımcı için fırsatlar sunuyor. 40 ayrı tipte işyeri bulunan projede işyerlerinin büyüklüğü 180 metrekare ila 2 bin 500 metrekare arasında değişiyor. Otostat’ta fiyatlar ise 950 bin TL’den başlıyor. Bankalarla yapılan anlaşma kapsamında aylık yüzde 0.95 faiz oranı ile 120 aya kadar kredi imkânı sunuluyor.

Seda TABAK / SABAH