Ford, Waze’i kullanıcılarına sunacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ford, popüler navigasyon ve trafik uygulaması Waze’in  Nisan 2018’den itibaren dünya çapındaki Ford sahiplerinin kullanımına  sunulacağını duyurdu. 

Ford Otosan’dan yapılan açıklamaya göre, 100 milyonun üzerinde aktif  kullanıcı ile dünyanın topluluk tabanlı en büyük navigasyon uygulaması olan Waze,  sürücülerin birlikte akıllı bir şekilde trafik sıkışıklığının üstesinden  gelmelerine yardımcı oluyor. Ford, Barselona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC – Mobile  World Congress), popüler navigasyon ve trafik uygulaması Waze’in Nisan 2018’den  itibaren dünya çapındaki Ford sahiplerinin kullanımına sunulacağını duyurdu.    

İlk olarak bu yılın ocak ayında, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen  dünyanın en büyük elektronik fuarı CES’te duyurusu yapılan iş birliğinin  detayları, Mobil Dünya Kongresi’nde ziyaretçilere tanıtıldı. Waze entegrasyonu  ile Apple iPhone sahipleri, navigasyon uygulamasını Ford otomobillerindeki ekrana  yansıtabilecek.                  

Ford halihazırda Applink platformu üzerinden mobil navigasyon  uygulaması olan Sygic’i sunarken bununla birlikte SYNC 3 Navigasyon Sistemini  FordPass Canlı Trafik ile birlikte sunuyor.                  

Ford SYNC AppLink, sürücülerin gelişmiş ses ve direksiyon kontrolleri  ile desteklenen akıllı telefon uygulamalarını araçlarının entegre dokunmatik ekranı üzerinden kullanabilmesine imkan veriyor.                

AppLink, bir dizi otomobil üreticisi tarafından desteklenen bir açık  kaynak yazılım çözümü olan SmartDeviceLink (SDL) ile çalışıyor. SDL, uygulamalar  ile araçlar arasında ortak bir ara yüz sağlıyor.                    

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Bağlantılı Araçlar ve  Hizmetler’den Sorumlu İcra Kurulu Direktörü Don Butler, “İnsanların, varış  noktalarına güvenli ve daha etkin şekilde erişmelerine yardımcı olmak üzere, bir  dizi navigasyon uygulaması kullandığını biliyoruz. Ortaklarımızla bu güvenli  sürüşü sağlamak üzere çalışıyoruz. SYNC 3 AppLink platformu ile sürücüler, bir  yandan en sevdikleri uygulamalara güvenli ve kusursuz şekilde erişebilirken diğer  yandan da gözlerini yolda, ellerini de direksiyonda tutabiliyorlar.” ifadelerini  kullandı.                    

Waze Araçiçi Uygulamalar Ürün Lideri Jens Baron ise iş birliği ile ilgili “Waze, yollardaki 100 milyon dostunuzdan size özel bir uyarı sistemi  sunuyor. Sistem artık bu iş birliği ile yolculuk sırasında güvenle araç  ekranlarında bize ulaşacak Ford kullanıcılarını da kapsıyor. Waze, yol  haritasının üzerindeki kırmızı çizgilerden çok daha fazlasını temsil ediyor;  dünyanın dört bir yanında akıllı bir şekilde trafik sıkışıklığının birlikte  üstesinden gelen, hareket halindeki devasa bir sürücü topluluğunu yansıtıyor.” değerlendirmesinde bulundu.