Yemekleri koymadan önce buna çok dikkat edin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle konu mutfak oldu mu kadınlar alışkanlıklarını kolay kolay değiştirmezler. Oysa ki hem yeni alışkanlıklar yaratacak hem de var olan alışkanlıkları değiştirecek öyle pratik bilgiler var ki..

Tuzu fazla kaçmış çorba nasıl içilebilir hale getirilir?

Bunu başarmanın birçok yolu var. Tencereye içi az miktarda tahılla dolu tülbent batırılıp kaynatılabilir. Tülbent fazla tuzu emecektir. Bir diğer çözüm bir yemek kaşığı küp şekeri tencereye batırmaktır. Şeker erimeye başladığında kaşığı kaldırın ve işlemi tekrarlayın.

Et nasıl yumuşatılır?

Eğer hedefiniz güzelce yumuşamış bir et yapmaksa pişirmeden önce eti, mayonezle marine edin.

Yemeğin lezzetinin kaybolmasına nasıl engel olunur?

Sıcak bir yemeği servis etmeden önce servis edeceğiniz tabakları ısıtın. Soğuk yemeklerde ise tabakları soğutun. Bu basit yolla yemeğinizin tazeliğini ve lezzetini koruyabilirsiniz.

Lezzetli buz küpleri nasıl yapılır? 

Eğer ki zeytinyağına batırılmış doğranmış yeşillikleri buz kalıbınıza eklerseniz çok lezzetli buz küpleri elde edebilirsiniz. Buna ek olarak yeşillikler yerine limon, portakal kabukları, nane yaprağı, kiraz ve çilek gibi meyveler kullanarak içecekleriniz için çok lezzetli buz küpleri de hazırlayabilirsiniz

Bayatlamaya başlayan ekmekle ne yapılabilir?

Bayatlamaya başlamış ekmekle hazırlanabilecek yemekler dendiğinde akla ilk gelen şey tost ve sandviçlerdir. Ama bunlar dışında hazırlanabilecek birçok yemek vardır. Örneğin fırında peynirli ekmek muhteşem bir öğün olacaktır.

Fırında pişmiş yemekleri ısıtırken lezzeti nasıl korunur?

Soğuk bir pizzanın lezzetini yeniden canlandırmanın en güzel yolu mikrodalga fırın yerine onu tavada ısıtmaktır.

Bıçak nasıl daha sağlam tutulur?

Sebze ve meyveleri doğrarken bıçağın kaymasını istemiyorsanız tek yapmanız gereken paket lastiklerini bıçağın sapına dolamaktır, Böylece tutuşunuz güçlenir.

Ekmeğin tazeliği nasıl korunur?

Ekmek kutusuna bir adet elma koyarsanız, ekmeğiniz tazeliğini daha uzun süre koruyacaktır.