Yaşlı gösteren makyaj hataları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde özellikle genç kızlar, makyaj yapmayı çok seviyor. Fakat bu hevesleri bazen abartmalarına neden olabiliyor. Etrafımızda olduğundan daha büyük görünen genç kadınlara siz de rastlamışsınızdır. Sadece gençler de değil, genel olarak makyaj esnasında yapılan bazı hatalar, güzellşmek adına yaşınızı daha büyük gösteriyor. Peki nerde yanlış yapılıyor? İşte en sık yapılan makyaj hataları…

Fondöten
Yanlış fondöten tercihi yapmak yaşınızın olduğundan daha büyük görünmesine neden olan en büyük nedenlerden biridir. Pudra ve mat formüldeki fondötenler cildinizdeki kırışıklıklara yerleşirken hafif yapıdaki likit fondötenler yüzünüzde yeterli kapama sağlayarak daha saklıklı bir görünüm oluşturur.

Allık
Birçok kadın allığı sadece yanaklarına uygular. Ancak yüzünüzü ön plana çıkarmak için allığı elmacık kemiklerinize doğru dağıtmalısınız. Yüzünüzde daha aydınlık bir görünüm için pembe ve şeftali tonları tercih ederken, çok koyu tonda allıklardan kaçmaya çalışın.

Göz kalemi
Her zaman kullandığınız siyah göz kaleminiz yerine koyu kahverengi tonlarında bir göz kalemi tercih edin. Koyu göz kalemi, siyah rengine göre gözlerinizi daha canlı gösterecektir.

Maskara
Kirpiklerinize çok fazla maskara uygulamak, ilk bakışta güzel bir görünüm oluştursa da belli bir süre sonra kirpikleriniz ağırlaşarak gözlerinizin aşağıda gözükmesine neden olur. Bunun için ilk önce kirpiklerinizi kıvırın ve ardından maskaranızı uygulayın.

Kaşlar
Güzellik dünyasındaki kalın ve kavissiz kaş modası devam ediyor ve daha genç görünmek için siz de bu modaya uyabilirsiniz. Kavissiz, daha dü