Op. Dr. Onur Cumbul: Mayasıl diye geçiştirdiğiniz hastalığınız kanser çıkabilir

Op. Dr. Onur Cumbul: Mayasıl diye geçiştirdiğiniz hastalığınız kanser çıkabilir
Op. Dr. Onur Cumbul: Mayasıl diye geçiştirdiğiniz hastalığınız kanser çıkabilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Iftihar Cumbul, basur diye rahatsızlığını geçiştirip ileri dönemde kendilerine gelen hastalarda kanserle karşılaşabildiklerini, bu nesil rahatsızlıkların ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Konya Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Iftihar Cumbul, makat bölgesi hastalıklarının gruplara ayrıldığını, dağıtılmış çare yöntemleri olduğunu, en popüler tedavinin dikişsiz ve kanamasız lazer yöntemi olduğunu kaydetti. Op. Dr. Cumbul, “İç hemoroidler derecesine, sınıfına kadar dörde ayrılmaktadır. Birinci ve ikinci derece hemoroidlerde hap tedavisi ve günlük perhiz egzersizleri uygulamaktayız. Bu hastaların mutlaka kabız kalmaması gerekmekte. Onun haricinde biz bu hastaları sıcak oturma banyoları öneririz ve ciddi anlamda avantaj görmektedirler. Üç ve dördüncü derece hemoroidlerde tedavi yöntemimiz ayrıntılarıyla değişmektedir. Bu hastalarda ameliyat uygulanmaktadır. Herzamanki cerrahi ameliyat yöntemleri uygulanabildiği gibi günümüzde popüler olan ve hastanemizde de uyguladığımız lazer ameliyatlar uygulanabilmektedir. Lazer yönteminin avantajı ayrıca sızı yönünden hasta daha eksik sızı hisseder keza de dikişsiz ve kanamasız bir yöntemdir. Lazerle o bölgedeki toplardamarı yakıyoruz” dedi.

doktor

“Makat bölgesi rahatsızlığını geçiştirmeyin”

‘Hemoroidim var ’ diyerek muayeneye gelen hastaların çoğunda, makat bölgesinde çatlak veya yırtık ile karşılaştıklarını açıklayan Op. Dr. Iftihar Cumbul, bu tür rahatsızlıkları olanların ihmal etmeden doktora başvurmasını önerdi. Dr. Cumbul şöyle konuştu: “İyi yapılan bir muayene ile hastada fissür dediğimiz çatlak, yırtık tanısı konulmaktadır. Bu fissürün tedavisinde erken evrede hap tedavisi uygulanırken, ilerleyen safhalarda mutlaka ameliyat etmemiz gerekiyor. Ameliyat harici bambaşka usul olarak botoks uygulaması günümüzde popüler hale gelmiştir. Bu hastalarda mutlaka kabız kalmamaları ve sıcak oturma banyosu önerimiz onlarda da mevcuttur. Makat bölgesindeki şikayetler ihmal edilmemesi gereken hastalıklardır. Rahatsızlığını basur diye geçiştirilip ileri dönemlerde bize başvuru eden bir takım hastalarda kanserle karşılaşabiliyoruz.” (İHA)