Kış Lastiği Uygulaması Başladı! Uymayana 715 TL Suç Oluşturan Kesiliyor

Kış Lastiği Uygulaması Başladı! Uymayana 715 TL Suç Oluşturan Kesiliyor
Kış Lastiği Uygulaması Başladı! Uymayana 715 TL Suç Oluşturan Kesiliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli İl Güvenlik Müdürlüğü’ne tabi Bölge Trafik Teftiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, kentin farklı noktalarında kış lastiği uygulaması gerçekleştirildi. Kandıra Gişeleri mevkisinde, yolcu otobüsleri ilk kez edinmek üzere, yük taşımacılığı yapan araçlar ve şehir içi servislerini durdurarak lastiklerin diş derinliğini kontrol eden ekipler, araçlarına kış lastiği takan sürücülere teşekkür etti.

“KIŞ LASTİĞİ MANÂLI”

Sürücülerden Abdullah Karaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak’tan yola çıktığını belirterek, “Kış lastiği manâli, ağır vasıtalarda daha da manâli. Yaptığımız iş ve yol şartları bunu gerektiriyor. Biz bir ay evvelden lastiklerimizi taktık. Şirketimiz de buna önem veriyor. Aralıksız yollarda olduğumuz için lastiklerimizi takmayı bugüne bırakmadık. Lastiklerin alışma aşaması var, şu an fazla sıcacık bir şekilde önlemlerimizi alıp yolumuza devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

“EMNIYET İÇİN KURALLARA UYUYORUZ”

TIR şoförü Uğur Şahin de “Kışın soğuklarda daha güvenli seyir edebilmemiz için 1 Aralık’tan itibaren kış lastiklerimizi taktırdık. Hem kendi güvenliğimiz keza de trafiğin güvenliği için kurallara uyuyoruz.” dedi.

CINAYET 885 LİRAYA YÜKSELECEK

Şehirler arası tartma ve gezgin içeren ticari araçlar için başlayan gerekli kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2019’da sona erecek. Kurala uymayan araç sahiplerine uygulanan 715 liralık cinayet, 1 Ocak 2019’dan daha sonra 885 liraya yükselecek.