Mikrodalgayı temizlemenin en kolay yolu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçecekler, artıkları ısıtmak veya hazır yemek pişirmek için kullansanız da, bir mikrodalga fırın herhangi bir mutfağa yararlı bir katkıdır.:

Ancak birkaç kullanımdan sonra cihaz hızlı bir şekilde yağ, yemek suları ile kaplanabilir ve yiyeceklerle kaplanabilir.

Bununla birlikte, fırçalama yapmadan temizleyen gizli bir yöntem var.

Bir mikrodalga şekli, her çatlak içine girmenin zor olduğu anlamına gelir ve çoğu zaman tüm tarafların, üst ve altın pırıltılı olduğundan emin olmak için yerlerini değiştirmenizi ister.

Ancak, forumlarda ve web sitelerinde paylaşılan bir temizleme ipucunda, cihazınızı pırıl pırıl almak için yapmanız gereken tek şey, cihazınızı bir kase su ve sirke ile çalıştırmaktır.

Sadece eşit miktarda sirke ve suyu bir fincan veya kaseye dökün. Her biri dolu olan bir fincan derin bir temizlik için yeterli olacaktır.

Ardından, mikrodalgaya atmadan önce bir kürdan veya tahta kaşık (metal olmamalıdır) koyun. 
Temizleme uzmanları, kürdan veya kaşığın kaynar sıvıda oluşan kabarcıkların kasedeki nesneye yapışmasına izin vereceğini ve bu sayede cihazın her tarafında sirke-su karışımı patlaması ihtimalini azaltabilir.
Kupayı veya fırın eldiveni ile çıkarmadan önce sıvıyı 10 dakika yüksek bir ısıda ısıtmanız gerekir.


Mikrodalga fırında buharla dolacak, çünkü sıvı karışımı buharlaşmış olacak – daha önce cihazınızı kaplayan katı yiyeceklerden herhangi gevşeterek. 
Tek yapılması gereken, tüm izleri kaldırmak için mikrodalga fırının etrafında ıslak bir süngerle hızlı bir şekilde silinmesi ve pırıl pırıl bir cihazla bırakmanız olacak.