Mercedes CLS kovalamacasında trajik son!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalıntı Mercedes CLS kovalamacası, Kaliforniya’da bir otoyolda trajik bir şekilde son buldu.

Muhabirler polisin bu kovalamacayı nasıl sonlandıracağını tartışırken, otoyol çıkışını kullanmak isteyen sürücü, anlık bir hata sonucu kendisini beton bariyerler bulunan kum dolu direklerde buldu.

Bu çarpışmanın Mercedes’e etkisi büyük oldu. Çarpışmanın şiddetiyle geri geri gitmeye başlayan otomobili, bir polis otomobili arka tamponuna çarparak durdurdu. Polis memurları silahlarını araca doğrulttuktan sonra yaralanmamış gibi görünen şüpheli camdan ellerini çıkararak teslim oldu. Sürücünün yara almaması da CLS’nin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu.

Sürücü tam 64 kilometre boyunca polisten kaçtı. Polise göre sürücüsü silahlıydı ve otomobil hırsızlığından aranmaktaydı. Sürücü otomobilden çıkar çıkmaz tutuklandı.

Şüphelinin yol açtığı enkaz, otoyolda büyük bir trafik sıkışıklığına yol açtı.

Mercedes CLS daha önce kaza testinden geçirilmemişti ancak E serisi Euro NCAP tarafından yapılan testte beş yıldız almıştı ve IIHS tarafından “Good” olarak derecelendirilmişti. CLS de aynı güvenlik sistemlerine sahip olduğu için aynı derecelendirmelere sahip olduğu varsayılabilir.

Yani çalıntı olsun ya da olmasın herhangi bir CLS sürücüsü yüksek hızlı çarpışmalardan yara almadan kurtulabilir. Bu olayda da eğer sürücü daha düşük bir otomobil çalmış olsaydı hapishane yerine hastanede gözlerini açabilirdi.