Kapı kollarındaki ölümcül tehlike!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müster Westfalya Üniversitesi ve  Robert Koch Enstitüsü tarafından 2013 ile 2015 tarihleri arasında 59 ülkede, 136 hava alanında 400 ayrı kapı kolundan yapılan incelemelerde, tuvalet kapı kollarının ölümcül virüsler taşıdığına rastlandı.

Hava alanlarındaki tuvaletlerdeki kapı kolları hastalık taşıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ve taşıdığı mikrobun bile farkından olmayan yüz binlerce kişinin kullandığı tuvaletlerin kapı kolların mikrop taşıdığı belirlendi.

Almanya’nın  Müster Westfalya Üniversitesi ve Berlin Robert Koch Enstitüsü ile ortaklaşa yaptıkları araştırmada, hava alalarında bulunan tuvalet kapı kollarından çok farklı ve tehlikeli virüs türlerine rastladıklarını açıkladılar.

Müster Westfalya Üniversitesi ve  Robert Koch Enstitüsü tarafından 2013 ile 2015 tarihleri arasında 59 ülkede, 136 hava alanında 400 ayrı kapı kolundan yapılan incelemelerde elde edilen değerleri yayınlayan Clinical Microbiology and Infection“ isimli ihtisas dergisi raporunda, hava alanlarındaki tuvaletlerin kapı kollarının tehlikeli mikrop saçtığı belirtildi. 

Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen yolcuların kullandığı tuvaletlerde herkesin kapıyı açmak için kullandığı kapı kollarının kullanıldıktan sonra ellerin mutlaka yıkanması ikazında bulunuldu.

Özellikle kış aylarından farklı virüs türlerinin ortaya çıkmasının nedenlerinin başında uluslararası insan hareketliliğinin yaşandığı havalimanlarında kapı kolları yoluyla  insanların birbirlerine virüs bulaştırıldığı belirtildi.

Elde edilen virüs türlerine göre verilen örneklerde, Hindistan’da yaygın olan ve bölge halkı üzerinde etkisi olmayan bir virüsün Avrupalı’daki etkisinin ölümcül olabileceği ikazı yapıldı.  

Önlem olarak geleneksel antibiyotiklerin yeterli olmayacağını belirten uzmanlar, hijyen kurallarına dikkat edilmesinin önemine vurgu yaptılar. Araştırmanın ardından bir çok uluslararası hava limanındaki giriş kapılarının kaldırıldığı gözlendi.