Hamilelere ‘Yüksek veya en ince ayrıntısına kadar düz ayakkabı giymeyin’ uyarısı

Hamilelere 'Yüksek veya en ince ayrıntısına kadar düz ayakkabı giymeyin' uyarısı
Hamilelere 'Yüksek veya en ince ayrıntısına kadar düz ayakkabı giymeyin' uyarısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURSA, (DHA) – KADIN Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Volkan Aksakallı, hamilelikte bel ağrılarının artmasının adi olduğunu belirterek, gebelere “Bel üzerindeki yükü artırdığından çok yüksek ya da iyice düz ayakkabı giymeyin” uyarısında bulundu.
Bursa Medicana Hastanesi Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aksakallı, hamilelikte bel ağrılarının önüne geçilmesi için mecburi hareketlerden uzaktan durulması gerektiğini belirtti. Opr. Dr. Aksakallı, “Bel üzerindeki yükü artırdığından fazla yüksek ya da tamamen düz pabuç giymemek gerekir. Varisli bacaklarınız için dolaşımı hızlandırıcı etkisi tanıdık, soğuk su masajı yapabilirsiniz. Uzun zaman ayakta kalmamak, uzun vakit oturmamak, yatar pozisyonda ayakları yukarı kaldırmak, düzenli alıştırma yapmak rahatlama sağlar. Hamilelikte daha fazla ayakların şiştiği gözlenir. Bunun için gün içinde ayaklarınızı oturduğunuz yerden birazcık daha yükseğe koyarak dinlenebilirsiniz” dedi.
Gebelik döneminde kadınların karın, kalça ve göğüs bölgesinde çatlakların da ortaya çıktığını kaydeden Opr. Dr. Aksakallı, “Çatlakları tümüyle önlemek muhtemel olmamakla beraber, alınan bazı önlemlerle çatlakların önüne geçilebiliyor. Hamileliğin son dönemlerinde güya yeterince hava alamıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Bu durum, gelişen rahmin akciğerlere alttan yaptığı baskıdan kaynaklanır. Vücudunuzu tepede olan duruma getirerek, çalışma ile akciğer kapasitesini artırabilirsiniz” diye konuştu.
Opr. Dr. Volkan Aksakallı, hamilelikte mide bulantısıyla başa çıkmanın yolları olduğunu da belirterek, “Midenizin bulandığı dönemlerde besin şeklini başkalaştırmak gerekiyor. derece derece lakin daha sık yemek yenmeli. Yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzaktan durulmalı” dedi.

FOTOĞRAFLI