Göz tansiyonu nedir? Göz tansiyonu nasıl anlaşılır belirtileri nasıldır?

Göz tansiyonu nedir? Göz tansiyonu nasıl anlaşılır belirtileri nasıldır?
Göz tansiyonu nedir? Göz tansiyonu nasıl anlaşılır belirtileri nasıldır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz tansiyonu gibi hastalıkların kazalara davetiye çıkarabileceğini bildiren Dünyagöz Bağcılar ’dan Op. Dr. Hakan Özkan “Göz sağlığı hayatımızı doğrudan doğruya etkileyen konuların başında geliyor. Göz sağlığımızı ahenkli denetim ettirmemek bilhassa trafikte büyük tehlikelere davetiye çıkarabiliyor. Sürücü Belgesi aldıktan sonradan da mutlaka senede bir kez göz muayenesi yapılması gerekiyor.

Bir göz tansiyonu hastası fazla ileri bir hastalık noktasında bile yazıları okuyabilir ve en uzaktaki gösterdiğiniz simgeleri görebilir. Fakat dürbünle baktığınız gibi sadece ortayı görür. Yanları görmesi imkansızdır. Dolayısıyla bu sürücünün kaza yapma ihtimali çok yüksektir” diyor.

Her gün milyonlarca otomobilin trafikte seyir halinde olduğu büyük şehirlerde, sürücülerin göz sağlığı büyük önem taşıyor. Ehliyetin ilk alınma sürecinden sonra görme muayenesi yapılmadığı için zamanla görme yetisi eksilen sürücüler keza kendilerinin ayrıca de diğer sürücü ve yayaların can güvenliğini tehdit edebiliyor. Bu sürücülerin görme yetilerinin azaldığının farkında olmama ihtimali konusunda uyaran Op. Dr. Hakan Özkan, sürücülere yılda bir kere mutlaka göz muayenesi olmalarını öneriyor.

GÖZ TANSİYONU OLAN HASTALAR EMRINDEKI AÇILARI GÖREMİYOR

Göz tansiyonu olan hastaların bağli noktaları görmekte çok zorlanırken, kişiler ara sıra görme kusurlarının haberdar olmuyorlar. Bu tip vakalar trafikte kazalara yol açabilir. Ne eyvah oysa birçok hasta gözünde ciddi anlamda bir rahatsızlık yaşamadığı sürece göz doktoruna gitmiyor. Oysa bazı görme kusurları hastaların farkında olmadan ilerleyebiliyor ve günlük hayatına zarar verebilecek bir olaya sebep olabiliyor.

VASITA MUAYENESİ 2 YILDA BİR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR, PEKİ YA GÖZLERİMİZİN?

Bilhassa trafikte fazla süre geçiren iş sahiplerinin; servis, otobüs ve taksi gibi araçların sürücülerinin daha da dikkat ederek muayenelerini aksatmamaları gerekiyor. Her iki yılda bir vasita muayenesi zorunlu. Araçlarımız her açıdan denetleme ediliyor; peki araçları kullanan kişiler göz muayenelerini ahenkli olarak gerçekleştiriyor mu?

Ticari araç sürücülerinin bu konuda daha da hassas olması gerekiyor. Vasita kullanırken farklı koşulların sizi ne derece etkilediği oldukça manâlı. Sürüşünüz sırasında görme durumunuzda yasal standartların altına düşme oluyorsa, hem kendinizin keza de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmamak için senede bir defa göz muayenesini dikkatsizlik etmeyin.