En sık görülen cilt sorunu nedir? Akne, cilt lekesi ve sarkma sorununda ne yapılmalı?

En sık görülen cilt sorunu nedir? Akne, cilt lekesi ve sarkma sorununda ne yapılmalı?
En sık görülen cilt sorunu nedir? Akne, cilt lekesi ve sarkma sorununda ne yapılmalı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zamanın etkileri, gerginlik, yanlış gıda, çevresel ve genetik faktörler cildi yıpratıp yaşlandırıyor. Akne sorunu, deri lekeleri, kırışıklık ve sarkma gibi olumsuzluklar böylece fazla insanın estetik görünümünü ve psikolojisini bozuyor. Bu sorunlar daha başlamadan, uzman kişilerce, cilt tipine yerinde güvenilir ürünlerle gerçekleştirilen uyumlu bakımlarla cilt daha genç, pürüzsüz ve sağlıklı ayla gelebiliyor. Memorial Wellness Kozmetik Cildiye Bölümü ’nden Uz. Dr. Ayça Alan Atalay, ahenkli bakım yaptırmanın cilt sağlığına faydaları hakkında bilgi verdi.

SORUNLARI OLUŞMADAN ENGELLEYİN

Güzel ve dinç bir deri görünümüne sahip edinmek her yaştan bayan ve erkeğin genel arzusu olmayı sürdürmektedir. Işıltılı, canlı, pürüzsüz, bir cilt görünümü için cilt tipine uygun ürünlerle bakım yapmak önemlidir. Düzenli aralıklarla yapılan deri bakımıyla ileride yaşanabilecek kir, kırışıklık, sarkma gibi sorunların gecikmesi sağlanabilmektedir. Cilt tipine yerinde bakımların doğru uygulanmasıyla çoğu problem daha oluşmadan engellenebilir.

En sık görülen 9 cilt sorunu ve uygulanan bakımlar şunlardır;

1.Akne sorunlarının giderilmesi
2.Leke tedavisi
3.Anti-aging ( yaşlanma karşıtı)
4.Sarkma karşıtı lifting uygulaması (kollajen bakım)
5.Açık gözenek sorunu
6.Pigment farklılığının (ciltte renk değişikliğinin) dengelenmesi
7.Komedon (siyah nokta) temizliği
8.Kalınlaşmış cilt bakımı
9.Kuru, karma, yağlı ciltlere özel bakım

Cildin ihtiyaçlarını bilerek doğasını bilmek ve yerinde ürünlerle içten zamanda, zorunlu uygulamaları yerine getirmek önemlidir. Kuru deri, yağlı deri ve alıngan ciltler için yapılan dermatolojik analizlerden daha sonra hangi konularda nasıl bir tedavi yapılacağını bilirkişi bir cildiyeci belirlemelidir.

UYUMLU BAKIMLARLA AKNELERDEN KURTULABİLİRSİNİZ

Akne, siyah veya beyaz noktalar, kırmızı kabarcıklar, bazen de kistler şeklinde kendini belirten bir dermatolojik problemdir. Kullanılan profesyonel ürünlerle yapılan arındırıcı bakımlarla akne probleminin önüne geçmek amaçlanmaktadır. Bilirkişi göre yapılan deri analizi arkasında ciltteki siyah nokta ve tıkanmış olan gözenekler derinlemesine temizlenmektedir. Akneli cildin problemi olan sebum (yağ) salgısı da düzenleyici ürünlerle cilt arındırılıp, akne tedavisine takviye sağlanmaktadır.

YAŞLANMA ETKİLERİNİ DURDURUN

Yaş ilerledikçe cildin kolajen-elastin üretiminde azalma başlamakta ve bu vesile ile ciltte sarkmalar meydana gelmektedir. Yaşlanma belirtilerini azaltmak için serbest radikallerin verdiği zararı önleyen varlıklı vitaminler ve antioksidanlar içeren ürünler kullanılarak yapılan anti-aging bakımlarla cilde daha canlı, parlak görünüm verebilmek olası olabilmektedir.

DERI PARLAKLIĞI VE ESNEKLİĞİ İÇİN…

Herzamanki deri bakımı cildin, ihtiyacına yerinde olacak şekilde derinlemesine temizlenmesi ve arınması işlemidir. Bakım az daha 1 saat sürmektedir. Cilde sırasıyla temizleme, peeling, tonik, buhar, komedon (siyah nokta) temizliği, maske ve nemlendirici uygulanır, son olarak masaj yapılarak operasyon tamamlanmaktadır. Bu Vesile Ile cilt temizlenir, tıkalı olan gözeneklerde biriken yağ ve kirler arındırılarak, cildin esnekliği ve parlaklığı geri kazandırılmaktadır.

Herzamanki deri bakımı her zaman yapılabilir lakin cilt 28 günde bir kendini yenilediği için ayda bir olarak önerilmektedir. Yetkin olmayan kişilerce, hijyene uyarı edilmeyen merkezlerde, deri tipiyle ahenkli olmayan, belirtilen sertifikasyondan geçmeyen ürünlerin kullanımıyla ciltteki yağ dengesinin bozulması, aknelenme, uygun olmayan peeling veya irritan ürünlere yan deri yanıkları, lekelenmeler, egzemalar gelişebilmektedir. Bütün bu bakımların konusunda bilirkişi dermatologlar göre yapılması gerekmektedir.