Dinç beslenenlere özel en iyi 5 rota

Dinç beslenenlere özel en iyi 5 rota
Dinç beslenenlere özel en iyi 5 rota
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aybüke SENGİR / email protected

Tatilin en hoş kısmı saatlerce gezip tozduktan sonradan gelen yemek yemek vakti. Peki, sıra yemek seçmeye geldiğinde onlarca seçenek arasından hangisini tercih edeceğiz? Kilomuzu kontrol etmeye çalışıyoruz, sağlıklı besleniyoruz ve gittiğimiz yerlerde sağlıklı yiyeceklerle beslemek istiyoruz; hiç kuvvet değil. İşte son yıllarda popüler ışık halkası gelen ve yüksek besin değerlerinin yanı sıra antioksidan özellikleri ile de ön plana meydana çıkan süper gıdaları tadabileceğiniz en iyi beş seyahat rotası!

SİNGAPUR

Singapur denilince aklınıza ilk ne geliyor? Sıcak iklim, her daim ıslak havası, dünyanın en kayda değer finans merkezlerinden biri olduğu ve en garip yasakların uygulandığı bir ülke.. Şu Anda diğer bir açıdan bakıyoruz; yaşamak için dünyanın en fiyatı yüksek yeri olan Singapur, Asya ’nın en sağlıklı ülkesi durumunda. bununla birlikte nitelikli afiyet hizmetleri de oldukça yerinde fiyatlarla sunuluyor.

BURADAKİ SALATALAR HİÇBİR YERDE DEĞIL

Gurmelerin gözde rotası Singapur’da ucuz sokak lezzetlerinden ödüllü tabaklara kadar her bütçeye yerinde alternatif bulabilirsiniz. Kendinizi iyi hissetmek için hareketli Duxton bölgesindeki restoranları ziyaret edip, en dinç şekilde karnınızı doyurabilirsiniz. Bir öğünde almanız gereken bütün beslenme değerlerini taşıyan salatalar bulunuyor. En çok seçim edilen salata; kocaman sarı ton balığı parçaları ve avokado ile hazırlanan Ahi Poke Bowl salatası. Hazır bir şeyler yemek yemek yerine kendi tabağınızı düzenlemek isteyenlerse Tras Caddesi ’nde bulunan Grain Traders ’ı ziyaret etmeli. Çünkü burada besleyici tahıl tabaklarına dilediğiniz sebzeyi ya da protein ve karbonhidrat taşıyan gıdaları ekleyerek, kendi karışımınızı kendiniz yapabiliyorsunuz.

Sağlıklı beslenenlere özel en iyi 5 rota

STOCKHOLM

İsveç ’in başkenti ve en büyük şehri olan Stockholm, daha adım atar atmaz yerli halkın kendine ne değin iyi baktığını ayrım edeceğiniz, dinç gıda konusunda cennet bir yer. Taze meyvelerle hazır karışımlardan çorbalara, vejetaryen alternatiflerden leziz salatalara geniş bir yemek listesi sunan şehirde karar vermekte oldukça zorlanacaksınız. Güne açaí, pitaya ve acerola gibi besleyici meyvelerle, bezeli bir kahvaltıyla açtırmak için önerimiz; Hälsocafet. Öteki bir alternatif ise Sveavägen Caddesi ’nde bulunan Reload Superfood Bar. Şehrin ilk dinç fast-food restoranı olarak hizmet vermeye başlayan mekanda her şey taze ve organik malzemelerden hazırlanıyor.

Sağlıklı beslenenlere özel en iyi 5 rota

MELBOURNE

Avustralya ’nın incisi Melbourne ’deyiz.. Dünyanın en yaşanabilir şehrinde ziyaret edeceğiniz tüm mekanlar kinoa ya da chia tohumlu tabaklardan fazla daha fazlasını sunuyor. Onlarca dinç yemek konseptli restorana konut sahipliği yapan şehrin gözdelerinden biri de Sweet Greens. Tamamıyla vegan, glütensiz ve şekersiz açai kaseleri, yeme de yanında yat cinsinden. Eğer geziniz boyunca yorgunluktan kuvvetsiz düşerseniz şehrin güneyinde bulunan Happy Place ’e uğrayabilirsiniz. Mekanın favorisi olan Tuzlanmış Karamel seratonin düzeyinizi artırarak güne neşe saçan devam etmenizi sağlayacak.

Sağlıklı beslenenlere özel en iyi 5 rota

LONDRA

Diyette de olsanız, detoksta da olsanız Londra’da aç kalmanız muhtemel yok. Her zevke ve tat alma tadına yerinde yüzlerce restorana ev sahipliği yapan şehir, ‘super gıda’ temalı restoranlar konusunda harika büyük bir seçkiye sahip.

Şehirdeki birincil önerimiz; The Good Life Eatery. Dinç beslenirken lezzetten ayrıcalık vermemeyi prensip edinmiş lokanta, sağlıklı waffle’lardan detox salatalarına çoğu öbür seçenek sunuyor. Daha otantik bir şeyler denemek istiyorsanız diğer bir favorimiz Casita Andina. Soho’da yer alan mekan, Peru’ya eşsiz ‘Seviçe’ alternatifleri ile ünlü. Hem yeşil limon suyu içinde yatırılarak pişirilen, ham balıklı soğuk tabaklara karşısında önyargılı olmamanızı ve bu harikulade lezzetleri kesinlikle denemelisiniz.

Sağlıklı beslenenlere özel en iyi 5 rota

ATİNA

Yunanistan ’ın başkenti Atina ’dayız… Tat Alma tadımıza en yakın alternatifleri bulabileceğiniz son önerimiz burası. Şehrin Skoufa Caddesi’nde yer alan Rosebud Restoran ise buranın en sağlıklı mekanı.

Mango ve ev yapımı nachos ’lu guakamole, Tempeh pastırması veya fesleğenli humus gibi spesiyalleri denemeden dönmeyin sakın. Menüdeki glütensiz ve vegan alternatifler de epeyce lezzetli. Atina ’daki son önerimiz ise Syntagma ’da yer alan Pnyka Fırını. Geçmişte halkın enerji bulmak için seçim ettiği susam ve bal ile hazırlanan enerji çubukları ile gün boyu zinde kalabilirsiniz.

Sağlıklı beslenenlere özel en iyi 5 rota