Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı terör operasyonlarıyla huzurun sağlandığı ve İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin gerisinde çehresi her geçen gün değişen Çatak, Türkiye’nin en uzun parkurlarından birine sahip olması dolayısıyla raftingcilerin de alaka odağa haline geldi.
Doğası, ceviz bahçeleri, balı ve alabalık tesisleriyle ünlü ilçede 12-16 Eylül’de Türkiye Rafting Şampiyonası’nın üçüncü ayağı gerçekleştirilecek.
“İLÇE ARTIK SANATLA, SPORLA GÜNDEME GELİYOR”
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vaktiyle terör olaylarıyla anılan ilçenin artık sanat, spor ve doğal güzelliklerle gündeme geldiğini söyledi.
Çatak’ın güzelliklerini tüm Türkiye’ye ve dünyaya takdim etmek istediklerini bildiren Akgül, herkesi ilçede düzenlenecek şampiyonaya davet etti.
“200’E YAKIN LİSANSLI SPORCUMUZ VAR”
Türkiye Rafting Şampiyonası’nın Çatak’ta gerçekleştirilecek olmasının tanıtıma katkı maddesi sağlayacağını vurgulayan Akgül, “Şampiyonaya biz de en düşük 10 takımla katılacağız. Çatak Belediye Spor’u kurduk ve şu an 200’e yakın lisanslı sporcumuz var.” dedi.
“HER PARKURUN FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR”
Akgül, Çatak Çayı’nın derin vadiler arasından ve ilçe merkezinden geçtiğini açıklama ederek, şöyle konuştu: “Bu cins organizasyonlarla ilçeyi takdim etmek, doğa turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz. Ülkemizin her köşesi cennet. Çatak o cennet köşelerden bir adam başına. İnşallah bundan böyle terörle yok bu nesil güzelliklerle anılacağız. Türkiye’deki en uzun parkurlardan biri olan ve Gürpınar ilçesinde doğan Çatak Çayı, Siirt’e emrindeki Pervari’ye dek ulaşıyor. Her parkurun kendine tarafından öbür özellikleri var. Bilhassa fazla profesyonel olanlar için derin kanyonlar bulunuyor. Çatak-Pervari aralarında fazla heyecanlı rafting yarışları oluyor. Yine özellikle karın erimesiyle mart ve nisan aylarında rafting severler için macera dolu yarış imkanı doğuyor.”
Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeriyle ilgili insanların ön yargılı olmamalarını isteyen Akgül, şunları kaydetti: “Irk gelip görmedikleri, birtakım terör haberleriyle değerlendirdikleri için ön hak oluşuyor. Ama buralara gelip, görüp yaşadıktan daha sonra o ön yargıları kırılıyor. Biz bunu ulus görevlilerinde gözlemliyoruz. Özelikle buraya atanan memurlar önce korkarak geliyorlar. Gelip kaldıktan sonradan giderken bu kez ağlıyorlar. Buranın halkının misafirperverliği olsun doğal güzellikleri olsun, halk müziği bunları görünce ön yargılar kırılmış oluyor.”
Çatak Belediye Spor Rafting Antrenörü ve Rafting İl Temsilcisi Süleyman Bayat ise ilçede düzenlenecek şampiyonaya 13 ilden yaklaşık 300 sporcunun katılacağını anlattı.
İlçede vaktiyle terör yüzünden bu cins organizasyonların düzenlenemediğini dile getiren Bayat, “Tüm Türkiye’den insanları bu organizasyona gösteri ediyoruz. Artık ilçemizin fena anılmasını istemiyoruz. Doğasıyla, sporuyla ve kültürüyle anılsın. Çocuklarımızın körelmesini istemiyoruz, bundan böyle buradan da ulusal takıma sporcu gönderelim.” dedi.