Yunan Savunma Bakanı’ndan Akar’a misafir etme

Yunan Savunma Bakanı'ndan Akar'a misafir etme
Yunan Savunma Bakanı'ndan Akar'a misafir etme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Edirne’de askeri bölgede yakalandıktan daha sonra esir yargılanan Yunan ordusuna mensup iki askerin dün terhis edilmesinin ardından Kammenos’un Akar’ı telefonla aradığı belirtildi.

Yunan Savunma Bakanı'ndan Akar'a davet

YUNAN SAVUNMA BAKANI’NDAN EĞLENCE

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye’nin Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda konuştu. Kendisine iki Yunan askerin özgürlük bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve onu devlete ait ziyaret için Yunanistan’a misafir etme etti.”

Yunan Savunma Bakanı'ndan Akar'a davet

Yunan askerler ülkelerine döndü

ÇİPRAS’TAN MESAJ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Edirne ’de askeri bölgede yakalandıktan sonra esir yargılanan Yunan ordusuna mensup iki askerin bugün terhis edilmesinin bölgede dostluk, iyi komşuluk ve istikrarın güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Yunan Savunma Bakanı'ndan Akar'a davet

DIŞİŞLERİ’NDEN TEŞEKKÜR

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias da sosyal ağ hesabından paylaştığı mesajında, iki Yunanaskerinin terhis edilmelerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Büyükelçimiz Mavroidis ’e, elçilik müsteşarı Baltas ’a ve Konsolos Theoharidis ’e büyük tebrikler. Türk tarafından asistan olan herkese de teşekkürler. Gecenin en büyük kazananı diplomasi oldu.” diye yazdı.

Yunan Savunma Bakanı'ndan Akar'a davet

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos da yaptığı yazılı açıklamada, Yunan askerlerin tahliye edilmesinin Türk makamlarınca yapılan temel yasal bir operasyon olduğunu belirterek, Mitrodotis ve Kuklacis ’i ve ailelerini tutukluk boyunca ortaya koydukları tavırları için tebrik etti.Yunan Savunma Bakanı'ndan Akar'a davet