Yurttaş Bu Sene Hamsiye Doyacak! Balıkçılar Karadeniz’de 3 Günde Bin 500 Ton Ançuez Avladı

Yurttaş Bu Sene Hamsiye Doyacak! Balıkçılar Karadeniz'de 3 Günde Bin 500 Ton Ançuez Avladı
Yurttaş Bu Sene Hamsiye Doyacak! Balıkçılar Karadeniz'de 3 Günde Bin 500 Ton Ançuez Avladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Palamut sezonun bereketli geçen Karadeniz’de deniz suyunun soğumasıyla birlikte balıkçıların ağlarına oldukça çok ançuez takılmaya başladı.Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak gibi Karadeniz’in çoğu ilinden İnebolu açıklarına gelen balıkçı tekneleri, 3 günde yaklaşık bin 500 ton hamsi ile limana döndü.

TONLARCA HAMSI TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLDİ

İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ahmet Çelebi, 3 günde İnebolu’dan takriben bin 500 ton hamsi sevkiyatının gerçekleştiğini söyledi. İnebolu’ya tabi Evrenye Balıkçı Barınağı’nda ise dökme hamsiler sevk edildi. Evrenye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Akın 3 gün baştan başa yaklaşık 600 ton hamsinin sevkiyatının yapıldığını belirterek ayrıca Evrenye köyünün keza İnebolu ilçesinin ançuez sevkiyatından yüzünün güldüğünü ifade etti. Tonlarca ançuez İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi Türkiye’nin dört bir yanına gönderildi.

KASALAR DOLUSU ANÇUEZ AVLANDI

Trabzonlu Balıkçı Muhammed Özçelik, Sinop’tan denize açıldıklarını, İnebolu açıklarında kasalar dolusu ançuez avladıklarını belirtti. Balıkçılardan Veli Minik ise “İnebolu açıklarından tutulan hamsileri, TIR’larla Türkiye’nin dört bir yanına gönderdik. Teknenin ambarı ve üzeri hamsiyle doldu. Avladığımız balığın büyük kısmını tezgahlarda satılmak üzere piyasaya gönderdik. Vatandaşlarımız taze balık yesin, İnşallah bu sezon böyle devam eder. Vatandaş da ucuza balık yer” dedi.