YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor

YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor
YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de sıhhat sisteminin her geçen gün büyümesi ve bu alanda doğan eleman ihtiyacı öğrencileri sıhhat hizmetlerine yöneltiyor. 7 Ağustos’ta başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tercihleri 14 Ağustos’a dek devam edecek.

31 Ağustos Cuma günü ise Ölçme Seçme ve Atama Merkezi (ÖSYM) kadar YKS sipariş verme sonuçları adaylara duyurulacak. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Durumu Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Bender, sıhhat alanında tercih yapacak üniversiteli adaylara tavsiyelerde bulundu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA OLAN GEREKLILIK ARTIYOR”

Afiyet alanındaki mezunların kamuda ve özel sektörde geniş meslek imkanlarına sahip olduğunu söyleyen  Prof. Dr.Ömer Bender, “Türkiye’de devletin afiyet yatırımlarına sürat vermesi ve yabancı yatırımcıların sağlık sektörüne yoğun olarak yatırım yapması, sağlık alanındaki iki yıllık ön lisans programlarına olan ilgiyi artırdı. Bu artış ve gelişimi her geçen sene daha iyi gözlemliyoruz. Bu durum, beraberinde sağlık çalışanlarına olan gereksinimi artırıyor. Hızla açılan yeni sağlık kuruluşları hekim ve hemşirelerin yanı sıra, iyi eğitim almış, mesleğine etken olan sağlık teknikerleri arayışına girmektedir.” diye konuştu.

ÖN PLANA ÇIKAN BÖLÜMLER

Prof. Dr. Ömer Bender, afiyet kuruluşlarının son yıllarda özellikle; bazı özel branşlara alaka duyduklarını açıklama ederek, “Son dönemde iki yılık ön lisans programları içerisinde Ameliyathane Hizmetleri, Duyu Yitimi, Birincil ve Acele Destek, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programları, Ağız ve Diş Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Eczane Hizmetleri, Odyometri, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Ihtiyar Bakımı,Tıbbi Laboratuvar Teknikleri gibi programlar ön plana çıkıyor.” diye konuştu.

YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor

Prof. Dr. Ömer Bender

“ADAYLAR ÜNİVERSİTELERİ VE İMKÂNLARINI ARAŞTIRSIN”

Aday öğrencilerin bugünlerde yoğun bir şekilde üniversite tercihleriyle ilgili çaba gösterdiklerine muhabere eden, Prof. Dr. Ömer Bender, “Namzet öğrenciler, eğitim görmek istedikleri üniversiteleri araştırırken o üniversitenin paydaşlarını, staj ve iş bulgu konusundaki yaklaşımlarını mutlaka araştırmalı. O üniversitenin kamu ve özel sektörle yaptığı kurumsal anlaşmaların olup olmadığını soruşturmalı. Bizler bu konuda namzet öğrencilerimize geniş olanaklar sağlıyoruz. Afiyet Bakanlığı ’na bağlı kurum ve kuruluşların yanı sıra, fazla sayıda özel afiyet kuruluşu, Kızılay gibi kurumlarla yaptığımız işbirliği sayesinde öğrencilerimizin hem staj, ayrıca de iş ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. Keza eğitim müfredatımızı özel veya ulus afiyet kuruluşlarının yöneticileriyle yaptığımız görüşmeler doğru onların ihtiyaçlarına yönelik olarak revize ediyor ve geliştiriyoruz. Bu Nedenle mezunlarımız sektöre katıldıklarında yeni teknoloji ve uygulamalara uyarlama sorunu yaşamıyor.”

YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor

“YATAY, DIKEY GEÇİŞ VE KPSS MANÂLI BİR AYIRICI ÖZELLIK”

Prof. Dr. Ömer Bender, iki yıllık ön lisans programlarını seçim edecek adayların öyle çoğunun özelikle Millet Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavını ve düşey geçişi hedeflediklerinin altını çizerek, “Öğrencilerimizin ilgili yönetmelikler çerçevesinde programlar aralarında geçiş yapabilme olanağı bulunduğu gibi, iki takvim bu programları bitirmelerinin arkasında dört takvim lisans programlarına düşey geçiş yapma olanağı da bulunmaktadır.Aday öğrenciler daha eğitime başlamadan önce bu imkânları mutlaka araştırmalı. Hem aday öğrenciler,gitmek istedikleri üniversitede ve ilgili programda Millet Personeli Seçme Sınavına(KPSS) yönelik bir müfredat uygulanıp uygulanmadığını da araştırarak ilgili bölümü tercih etmeye uyarı etmeliler” uyarısında bulundu.

YKS tercihlerinde sağlık bölümleri önde geliyor