Köpek yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldürdü

Köpek yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldürdü
Köpek yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldürdü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, Mudanya ilçesinde ocak ayında meydana geldi. Ali Çelik (33), oturdukları sitenin bahçesinde köpek besleyen site yöneticisi Hacı Murat Davetli ’la (38), köpeğin gürültü yapması sebebi ile tartıştı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve kavgaya dönüştü. Bir süre birbirine küfür ederek yumruklaşan taraflardan Hacı Murat Davetli üzerinde taşıdığı tabancayla Ali Çelik ve kayınpederi Hilmi Keyifli ’i (55) öldürdü.

“VERGI YÜZÜNDEN TARTIŞTIK”

Olayın gerisinde gözaltına alınarak tutuklanan ve hakkında 2 kez müebbet hapis istemiyle dava açılan Hacı Murat Davetli ilk önce dominant karşısına çıktı. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde görülen duruşmaya esir sanık Davetli, maktuller Şen ve Çelik ’in yakınları, davalı yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Davetli, daha önce site aidatı yüzünden Ali Çelik ile arasında husumet bulunduğunu kavganın belli başlı sebebinin bu olduğunu ve köpekle hiç alakası olmadığını ileri sürdü. Konuk, “Ben istemediğim halde site yöneticiliği yapıyordum. Ali Çelik,kaynanası ve kayınpederi ile sitede oturuyordu. İki ay vergi ödemedi, ben de kendisinden aidatı ödemesini istemiştim hatta bu konuyu konuşmak için sitedeki bir kamelyaya çağırmıştım. Orada ödenti yüzünden tartışmıştık. Komşularımız da görmüştü. Köpek yüzünden yok, ödenti yüzünden bana aleyhinde husumeti vardı. Olay günü de öldürme kastım yoktu. Ağız Dalaşı ettik, eşim bağırıyordu. Kayınpederi sonra gelip bana vurdu. Kendimi ve eşimi korumak, olayı yatıştırmak için tesadüfen ateş ettim. Amacım öldürmek değildi.” ifadelerini kullandı.

Köpek yüzünden 2 kişiyi öldürdü

Sanığın ifadeleri üstüne Hilmi Şen ’in eşi, Ali Çelik ’in kayınvalidesi söz alarak kendisinin, damadının evinde kaldığını, daha önce de köpek yüzünden damadı ve sanık aralarında kavga yaşandığını ve bu tartışmanın güvenlik kamerasına yansıdığını, o tartışma sırasında da sanığın kendilerine küfür ettiğini belirtti.

“ÜCRET TARTIŞMASINDAN SONRA GÖRÜŞMEYE DEVAM ETTİK”

Durum günü yaşananları anlatan Ali Çelik ’in eşi Elif Çelik ise eşinin kimseye kin gütmediğini, kamelyadaki ödenti tartışmasının ardından davalı ve ailesi ile görüşmeye devam ettiklerini dile getirdi. Elif Çelik, olay günü eşinin gayet sakin bir şekilde sanıkla konuşacağını söylediğini ve durum anını görmediğini kaydederek, “Eşim sakin bir insandı. Olay günü de sakin bir şekilde konuşacağım dedi. Annemle birlikte çıktılar. Ben oğlum korktuğu için peşlerinden gitmedim. Bir zaman bağırış sesi duydum sonradan birkaç el silah sesi geldi. Olayın meydana geldiği yere gittiğimde eşim ve babam kanlar içerisindeydi. O esnada bayılmışım gerisini hatırlamıyorum” diye konuştu.

“KÖPEĞİ GÜÇLÜ OLARAK EĞİTİYORDU”

Maktul Hilmi Şen ’in kızı, Ali Çelik ’in baldızı Selda Neşelendirici ise sanığın uzun zamandır köpeği beslediğini, köpeğin saldırgan olmasından korktukları için gizli edemediklerini anlattı. Selda Şen sanığın köpeğe zorlama uygulayarak ve bağırarak eğitim verdiğini dile getiren Selda Neşe Saçan sanıktan davacı olduğunu, durum günü yaşananların kaydedildiği kamera görüntülerinin seslerinin çözülmesini istediğini belirtti.

Köpek yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldürdü

MAHKEME ERTELENDİ

Duruşmada şahit ifadelerinin peşinde olay günü yaşananları kaydeden güvenlik kamerasının görüntüleri izlendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde davalı Hacı Murat Misafir ’un maktul Ali Çelik ’e saldırdığı, komşuları olduğu öğrenilen birkaç birey kadar zorlama zapt edildiği, bağırma sesleri üzerine olay yerine gelen Hilmi Neşe Saçan ’in sanığa bir tane yumruk attığı sanığın bunun üzerine her yerde boğuşmaya başladığı ve arkasında silahla maktulleri vurduğu görüldü. Olaydan sonra maktulleri izleyen sanığın emniyet kamerasına yansıyan görüntüleri ise dikkat çekti.

Duruşma heyeti müşteki avukatı ve müştekilerin dudak okuma taleplerini reddederek duruşmayı beceriksiz hususların giderilmesi ve geri kalan tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.

Köpek yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldürdü

Hilmi Neşeli

Köpek yüzünden tartıştığı iki kişiyi öldürdü

Ali Çelik