YKS için sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı

YKS için sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı
YKS için sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme, Seçme ve Koyma Merkezi (ÖSYM) kadar, 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerine ilişkin sıkça sorulan 35 soru ve cevabı yayımlandı.

7-14 AĞUSTOS ARASI TERCIH SÜRECİ

ÖSYM’nin internet sitesinde, kamuoyunda anlaşılmayan hususlara tarafsızlık getirmek için 2018-YKS’ye ilişkin 35 çoğu kez sorulan soru ve cevabı paylaşıldı.

Buna tarafından, seçim işlemleri 7-14 Ağustos’ta yapılacak. Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek.

SIKÇA SORULAN SORULAR İÇİN TIKLAYIN

24 TERCIH HAKKI

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve namzet şifreleri ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak, tercihlerini sisteme kaydedecek. Yalnızca elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak. Adaylar, maksimum 24 tercih yapabilecek.

DEĞIŞTIRME YAPILABİLECEK

Esas Yeterlilik Testi (TYT) puanı 150’nin altında olanlar tercih yapamayacak, özel kabiliyet sınavı gerektiren programlara başvuramayacak. Merkezi yerleştirme için seçim yapanlar, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar için ilgili üniversitelere de başvuru formu yapabilecek.

2018-YKS sonucu ile bir yükseköğretim programına merkezi yerleştirmeyle yerleşen (ek koyma dahil) veya özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına kayıt olan adayların, 2019-YKS’ye girdikleri takdirde, ortaöğretim galibiyet puanlarının (OBP) çarpılacağı katsayı ya da katsayılar yarıya düşürülecek.

YKS için sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı

ÖZEL KABILIYET PROGRAMLARI

Özel yetenek gerektiren programlara başvurular doğrudan programın emrindeki bulunduğu yükseköğretim kurumuna yapılacak. Sınav ve değerleme işlemleri ilgili yükseköğretim kurumu kadar yürütülecek.

Okul birincileri, genel kontenjan ve okul birincileri kontenjanı göz önünde tutularak merkezi koyma ile koyma puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek. Yatırma sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden adaylara duyurulacak.

YKS için sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı