Yağlar mı inatçı siz mi?

Yağlar mı inatçı siz mi?
Yağlar mı inatçı siz mi?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pantolonlardan taşan bel bölgesi yağlarından kurtulmak için hayat biçiminizde azıcık değişikliğe ihtiyacınız olabilir. Bel çevresi yağlarınızdan kurtulmak için aralıksız diyet yaptığınız halde bir sonuca varamıyorsanız, konunun uzmanları önerilerde bulunuyor. Sadece perhiz yaparak bu inatçı yağları eritmek mümkün olmadığını belirten uzmanlar, püf noktaları şöyle anlatıyor:

SABAH KAHVALTIDAN ÖNCE YÜRÜYÜŞ YAPIN

Sabahleyin 08.00 ’da işe gidiyorsanız, 06.00 ’da kalkabilir ve bir saatlik yürüyüş yapabilirsiniz. Kahvaltıyı sıçramak yerine, evde hazırlayabileceğiniz pratik bir öğün de bu süreçte işinizi çok kolaylaştırabilir. Yan fakat bunlar için erken yatmanız fazla manâlı. Bu döngüye alıştığınız taktirde fazla süratli bir sonuç alacağınıza emin olun. Bu programla iş yerinizde veriminizin artacağını da göreceksiniz.

HAFTADA AZAMI İKİ DEFA TARTILIN

Diyete veya spora başladığınız ikinci günde hemencecik tartıya çıkıp kilo verip vermediğinizi denetleme etmeyin. Eğer dengeli ve sağlıklı besleniyor, sporunuzu ahenkli yapıyorsanız zaten zamanla kilo vereceksiniz. Haftada bir defa tartılmak bu süreçte en doğrusu. Kaç kilo verdiğinizi fazla merak ediyorsanız, maksimum iki defa tartılın ve netice ne olursa olsun asla vazgeçmeyin.

Yağlar mı inatçı siz mi?

SAHTE TATLILAR YİYİN

Kadınların perhiz konusundaki en büyük sıkıntıları tatlıya hayır diyememeleri. Perhiz döneminde şüphesiz tatlıları hayatınızdan çıkarın. Yağlı, hamurlu tatlılar yerine meyve veya kuru meyve yemeyi seçim edin. Mesela kahve keyfi yapmayı çok seviyorsanız, yanına lokum yerine hurma tercih edebilirsiniz. Canınız pasta istediğinde elma, mandalina, çilek, kiraz gibi meyvelerin üstüne yağsız sütle yapılmış kremşantiyi dökerek yiyebilirsiniz. Bu tüm isteğinizi karşılayacak.

Yağlar mı inatçı siz mi?

EGZERSRİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Egzersizlerinizi mevsime ve koşullara tarafından düzenli olarak değiştirin. Mesela kış aylarında spor salonunda fitness yapmaya, ilkbahar aylarında koşmaya ve yaz aylarında da yüzmeye ağırlık verebilirsiniz.

Yağlar mı inatçı siz mi?

DÜZENLI NEFES ALIN

Düzenli nefes hareketleriyle metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Günün öbür zamanlarında, en az beş kez ateş solunumu adı verilen nefes tekniğini uygulayabilirsiniz. Bu nefes alma tekniğinde, ağız ve burun açık olarak iki dakika süresince saniyede önce bir nefes daha sonra saniyede iki nefes alıp verecek şekilde solunum yapabilirsiniz. Ilk zamanlar baş dönmesi ve mide bulantısı görülse de, zamanla bu etkiler ortadan kalkacaktır.

Yağlar mı inatçı siz mi?

YEMEĞİNİZİ KENDİNİZ YAPIN

Bir restorana gittiğiniz vakit diyet mönü isteseniz bile yemeklerde hangi yağın kullanıldığını ve o yemeğin nasıl yapıldığını katiyen bilemezsiniz. böylece diyet döneminizde dışında yemeyi bırakın. Kendi yaptığınız, dinç yemekleri yedikçe ayrıca daha dinç olacak keza de daha seri kilo vereceksiniz.

Yağlar mı inatçı siz mi?

YEMEKTEN ÖNCE BİR BARDAK SU İÇİN

Su içmek zayıflama evresinde fiilen fazla kayda değer. Eğer yağlarınızdan kurtulmayı kafanıza koyduysanız her fırsatta su için. Lakin en önemlisi yemek yemeden önce bir bardak su için. Neden mi? Çünkü su içtiğiniz zaman size azıcık da olsa doygunluk duygusal verir ve bunun sonucunda da fazla yemek yemek yemekten kurtulursunuz. Keza yemekten önce su içmek metabolizmanızı da hızlandırır.

Yağlar mı inatçı siz mi?

GÜNE LIMONLU SUYLA BAŞLAYIN

Sabah koşuya çıkmadan önce hafif ılık ve limonlu su içtiğinizde daha basit kilo verdiğinizi göreceksiniz. Haftada üç kez suya bir nehir kaşığı elma sirkesi eklemeyi de deneyebilirsiniz. Fakat elma sirkesini her gün kullanmayın. Çünkü yağlarınızı eritmek isterken mide rahatsızlıklarına neden olabilirsiniz.

Yağlar mı inatçı siz mi?

UYKUNUZU ALIN

Sağlıklı ve çabuk çalışan bir metabolizmaya sahip edinmek istiyorsanız, günde 7-9 saat arasında uyumanız gerekiyor. En önemlisi ise erken yatıp, erken kalkmak. Çünkü gece geç yatıp, sabah geç kalkmak daha pozitif gıda alma ihtiyacına niçin oluyor. Keza baştan savma bir uykuya sahipseniz, kilo verme miktarınız ve hızınız bazı hormonlar göre engelleniyor.

Yağlar mı inatçı siz mi?

TUZU AZALTIN

Yalnızca kilo almaya neden olduğu için yok, manâlı ve önemli hastalıkların da sorumlusu olduğu için tuzu minimum miktarda yemeniz gerekiyor. Eğer çok tuz yemek yemek yiyen biriyseniz, tuzu azalttığınızda vücudunuzdaki ödemlerin azaldığını da fark edeceksiniz.

Yağlar mı inatçı siz mi?