Ünlüler halkın sağlığını tehlikeye mi atıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Firmalar, milyonlarca takipçisi olan ünlülerle iletişime geçip, reklam anlaşmaları yapıyor. Bu reklamlar ‘vergisiz kazanç’ sağladığı için ünlülerin başını ağrıtmıştı.

Sözcü’den Eser Akgül’ün haberine göre; toplamda 10 milyon takipçisi olan Seda Sayan, Demet Akalın, Ece Erken, Gülşen ve Ebru Şallı’nın sosyal medya hesabından reklamını yaptıkları sözde ‘detoks’ ürününün içeriği ise şoke etti.

SENTETİK BOYA ÇIKTI

Ürün incelenmek üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kalite Sistem Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda analiz ettirildi ve organik olduğu iddia edilen bu ürünün içerisinde ‘suda çözünen sentetik boya’ olduğu tespit edildi.

Türk Gıda Kodeksi’ne göre incelediğimizde ise ürün etiketinde alerjen uyarısının hatalı yapıldığı, organik bir ürün olduğu iddia edilmesine karşın sertifikasının olmadığı, içeriğinde takviye edici gıdalarda kullanılmasına izin verilen L-Carnitine’nin bulunduğu ancak ürünün takviye edici gıda onayının olmadığı anlaşıldı.

ANALİZ SONUÇLARINA GÖRE… 

Yapılan analizlerin sonucunda ürün tanıtım resimlerinde ürün bileşiminde bulunmayan sebzelere yer verildiği tespit edildi. Üründe salatalık, marul, kuşkonmaz, patlıcan, turp, sarı biber gibi sebzeler olmadığı halde ürün tanıtım resminde kullanıldı. Ayrıca ürünün organik sertifikası olmamasına rağmen ana etikette ‘organik detoks çorbası’ ifadesi kullanıldığı görüldü.