Trump’ın Tehdidinden Daha Sonra Mercedes’in Çatı Şirketi İran’daki Faaliyetlerini Durdurdu

Trump'ın Tehdidinden Daha Sonra Mercedes'in Çatı Şirketi İran'daki Faaliyetlerini Durdurdu
Trump'ın Tehdidinden Daha Sonra Mercedes'in Çatı Şirketi İran'daki Faaliyetlerini Durdurdu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercedes’in çatı şirketi olan dünyanın en büyük lüks segment ve ağır vasıta vasıta üreticisi olan Daimler, ABD’nin ekonomik yaptırımları sebebiyle İran ile olan bütün faaliyetlerini ikinci bir emre kadar ayrıntılarıyla durdurduğunu açıkladı. Mercedes, daha önce İran ile sınırlı düzeyde faaliyet gösteriyordu. Mercedes tarafından yapılan açıklamanın Donald Trump’ın İran ile meslek yapan ABD ile yapamaz açıklamasından daha sonra gelmesi dikkatleri çekti.

Daimler birkaç saat önce de lokal şirketlerle olan ortaklık üzerinden yürüyen ve Mercedes kamyonlarına dönük üretim ve satmak genişlemesini durdurduğunu belirtmişti. Almanya merkezli şirket, 2016 yılında İran’daki ortaklarıyla Mercedes kamyon üreteceğini ve Fuso araçlarını satışını yapacağını duyurmuştu.

“IMAL VE SATIŞI DEVAM ETTİRMİYORUZ”

Trump’ın kasım ayından itibaren yaptırımların bir sonraki aşamaya geçerek sertleşeceğini belirtmesinin ardındaki şirketten yapılan açıklamada, “Mercedes-Benz kamyonlarının üretim ve satışını devam ettirmiyoruz. Mercedes marka binek araçların da satışı her yerde başlamayacak.” dedi.

GELİŞMELER YAKINDAN TAKIP EDİLİYOR

Daimler, bunun yanı sıra İran ekonomisinin ve böylece de otomotiv pazarının beklenenden fazla daha güçsüz geliştiğini de vurguladı. Şirket yönetimi, ilk kez nükleer anlaşmanın geleceği edinmek üzere politik gelişmeleri yakından takip edeceğini söyledi.