Su damacanaları için korkutan dikkat

Su damacanaları için korkutan dikkat
Su damacanaları için korkutan dikkat
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hekim Solaroğlu “Anne adaylarının damacanalarda beklemiş suyu içmesini önermiyoruz. BPA rahim duvarı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle kanlanmayı azaltıp bebeğin tutunmasını zorlaştırır. Hücre yapısını bozar. Bu da düşüklere ve erken doğuma yol açabilir. Yapılan araştırmalar BPA ’nın fertilite ve otizm sebepleri aralarında olabileceğini de gösteriyor.” dedi.

ARITILMIŞ SU VE CAM ŞİŞE ÖNERİYORUZ

BPA ’nın belirli sınırlar içinde insan sağlığına hasar vermediğini fakat, plastik ürünlerin kullanımının artan bir şekilde yaygınlaşması nedeniyle izin bahşedilen jurnal dozun aşıldığını söyleyen Dr. Ayşe Solaroğlu, bu doz aşımının anne adayları ve anne karnındaki bebek için tehlikeli olduğunun da altını çizdi. Solaroğlu, “Bilhassa bebeklerin karaciğeri bu doz aşımı ile uğraş edemez. Anne adayları hem kendi sağlıklarını ayrıca de doğacak bebeklerinin sağlığını dikkate almak zorunda. Damacana su alırken aşağıda yazılan rakamlara mutlaka baksınlar. BPA taşıyan 3 ve 7 rakamları yazan damacanalardan uzakta dursunlar” dedi.

Dr. Solaroğlu suyun anne adayı ve bebek için çok önemli olduğunu vurgularken hangi suyun içilmesi gerektiğini şöyle açıkladı: “Gebelik düşünüldüğü andan itibaren ya su temizleme cihazında geçen ya da cam şişede satılan suyu içsinler. Su temizleme cihazı alırken de içinde kullanılan plastik malzemenin BPA içerip içermediğine baksınlar. Bilhassa bu konuda NSF sertifikası olan ürünleri alsınlar. Arıtma cihazından geçirdikleri suyu da sirça şişe veya sürahi dışarıda bir yerde bekletmesinler”

Kaynak: İHA