Sp Lideri Karamollaoğlu: Dikkatli Olmalıyız

Sp Lideri Karamollaoğlu: Dikkatli Olmalıyız
Sp Lideri Karamollaoğlu: Dikkatli Olmalıyız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dünyadaki enerjik ülkelerin kendi hakimiyeterini pekiştirmek için bazı tedbirler aldığını belirtip, özenli olunmasını gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin Mersin’in Erdemli ilçe teşkilatı göre düzenlenen ‘Değişim ve dönüşümleriyle Küresel Krizler ve Yeni Dönüm: Çare Var’ konferansına katıldı. Bir otelde gerçekleşen konferansa Karamollaoğlu’nun yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Sonar Contar, İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

Burada konuşan Karamollaoğlu, hem Türkiye’nin, ayrıca de dünyanın badireli bir dönemden geçtiğini anlattı. Bu badireli dönemde yalnızca bir ülkeyi yönetmenin, o ülkenin problemleri ile haşir neşir olmanın ve problemlerini halletmenin yetmediğini aktaran Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“bununla beraber bizi etkileyen, bizim dışımızdaki unsurlarla da etkilenme mecburiyeti doğuyor. Dünya küçüldü. Her ülke birbirinden etkileniyor. Birbirine yakın ülkeler daha da etkileniyor. Bir Takım ülkeler fazla hızlı bir şekilde kalkınıyor. Bu kalkınma onların duyduğu ham madde ihtiyacını arttırıyor. Bu sefer dünyadaki ham madde çekişmesi yaşanıyor. Yalnızca onlar değil, dünyadaki zinde ülkeler kendi hakimiyetlerini pekiştirmek için bazı tedbirler alıyorlar. Bu tedbirler, kendilerini, rakiplerini lakin bilhassa kalkınmamış ve yoksul ülkeleri yakından etkiliyor. Dünya küresel ısınmayla karşısında karşıya kalıyor. Eğer kutuplardaki buzullar erirse denizler 50 metre yükselebilir ve birçok yerleşim yeri sular aşağı kalabilir. Onun için çok özenli olmalıyız.”

Karamollaoğlu, takriben 2 saat süren konferansın peşinde partililerle sohbet etti.

– Mersin