Binali Şimşek ‘Beni Affedin’ Diyerek İstanbul Tekflini Geri Çevirirse, Süleyman Aristokrat Namzet Gösterilebilir

Binali Şimşek 'Beni Affedin' Diyerek İstanbul Tekflini Geri Çevirirse, Süleyman Aristokrat Namzet Gösterilebilir
Binali Şimşek 'Beni Affedin' Diyerek İstanbul Tekflini Geri Çevirirse, Süleyman Aristokrat Namzet Gösterilebilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deniz Zeyrek, “Algılar ve gerçekler” başlığıyla yayımlanan yazısında Mart 2019’da yapılacak lokal seçimlere dair kulis yazdı. Zeyrek, adı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na adaylık için geçen Türkiye Büyük Halk Müziği Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın bunu kabul etmek istemediğini ileri sürdü. Zeyrek, Şimşek’ın teklifi reddetmesi halinde AK Parti’de düşünülecek birincil isimlerden birinin, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat olduğunu söyledi.

“İSMİNİN KESİNLEŞMİŞ GİBİ AÇIKLANMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞ”

“Kaynaklarım, TBMM Başkanı Binali Şimşek’ın İstanbul adaylığı için gönüllü olmadığını, hatta benimsemek istemediğini söylüyor. böylece de kendisinin kararı beklenmeden isminin kesinleşmiş gibi açıklanmasından rahatsız olmuş” diyen Zeyrek, devamında “Yarına değin Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni görüşmeleri olabilir. Erdoğan’ın Şimşek’ı ikna etme ihtimalini yüksek görüyorum. Fakat çok düşük bir olasılık de olsa “beni affedin” derse, AK Parti çok kısa süre içinde yeni bir İstanbul adayı bulmak zorunda kalabilir” ifadesini kullandı.

Erdoğan ve Yıldırım

“SAYIN SOYLU VAR”

Zeyrek, şunları kaydetti:

“Kim olur” diye sordum kaynağıma. “Sayın Soylu var” karşılığını verdi. Süleyman Asilzade, İçişleri Bakanlığı’nı bırakmak istemiyor. Haklılık payı da var. Başarılı bir çizgisi var. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan isterse itiraz etmez. Kaynağıma göre, MHP tabanında Yıldırım’a oy devretmek istemeyecek bir kesim Soylu’ya gönül rahatlığıyla oy verebilir ve bu şart Asilzade’yu avantajlı hale getirebilir.”

Süleyman Aristokrat

3 BÜYÜKŞEHİRDE İSMİ ÇIKMIŞTI

Süleyman Asilzade hakkında Cumhurbaşkanı’nın nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Temayül yoklamasında Aristokrat’nun adı İstanbul için çıkmıştı.