Erdoğan, Diyarbakır ve Hakkari İçin Özel Talimatlar Verdi

Erdoğan, Diyarbakır ve Hakkari İçin Özel Talimatlar Verdi
Erdoğan, Diyarbakır ve Hakkari İçin Özel Talimatlar Verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görevden alınan başkanların yerine kayyum olarak atanan Cumali Atilla’yı Diyarbakır Büyükşehir, Cüneyt Epcim’i de Hakkari Belediye Başkan adayı gösteren Erdoğan, iki ilin teşkilatlarına yoğun egzersiz talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yerel tercih adaylarını açıkladığı toplantıda belediye başkan adaylarına beklentilerini de ifade etti. Her Tarafta namzet gösterilen belediye başkan adaylarına, “Tempoyu artırarak çalışmaya devam” mesajı veren Erdoğan’ın kayyum belediye başkanlarına da beklentilerini aktardı.

“ELİ SIKILMADIK KİMSE KALMASIN”

Milliyet’ten Kıvanç El’in haberine kadar; Diyarbakır ve Hakkari’de yapılan belediye çalışmalarının aynı şekilde devam etmesini isteyen Erdoğan’ın “Kazanacağımıza inancım tam” derken il teşkilatlarına da “Mesuliyet sizde, yurttaş hizmetleri zaten görüyor, eli sıkılmadık kimse kalmasın” dediği öğrenildi.

“EN YÜKSEK OYU BEKLİYORUM”

AK Parti 40 ilde adaylarını açıklarken Erdoğan’ın namzet yorumlama toplantısında yeniden namzet gösterilen bazı adaylara “4 ay zaman var. Tempoyu daha da artırın, en yüksek oyu bekliyorum” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın bir takım adaylara geçen seçimde aldığı oyu sorduğu ve “Şu Anda daha fazlasını bekliyorum” dediği de kaydedildi. Erdoğan, değişim yaşanan illerde de sahneye mevcut belediye başkanı ile yeni adayı birlikte çağırırken, mevcut başkanlara “Derhal sancak devri zamanı. En büyük desteği sizlerin vereceğine eminim” dediği kaydedildi.

DİYARBAKIR VE HAKKARİ’YE ÖZEL DIREKTIFLER

AK Parti, iki manâlı şehirde kayyum başkanları namzet gösterdi. Diyarbakır’ın adayı Cumali Atilla, Hakkari’nin adayı ise Cüneyt Epcim oldu. Erdoğan’ın aday tanıtımındaki kısa sohbetinde bu adaylardan beklentilerini ifade ederek, “Kazanacağımıza inancım bütün” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın milletvekilleri ve il teşkilatlarına da, “Başkanlarımıza bütün desteği verin. En büyük yükümlülük sizlerde, yurttaş hizmetleri zaten görüyor, eli sıkılmadık kimse kalmamalı” değerlendirmesi yaptığı bildirildi.

Etimesgut Kaymakamı iken 2 yıl önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın, kentte birçok proje ve çalışmayı başlattığı ifade edilmişti.

Hakkari’de de 2 yılda çoğu projeyi hayata geçiren Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim ile birlikte Atilla’nın da 1 Aralık’a kadar halk görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

ERDOĞAN’IN YOĞUN DİPLOMASİ HAFTASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki 1 haftalık süreyi diplomasi trafiğine ayıracak. Bugün Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani’yi ağırlayacak olan Erdoğan, çarşamba günü İstanbul’da İSEDAK toplantısına ev sahipliği yapacak. Erdoğan, bu görüşme sonrası Güney Amerika turuna başlayacak; perşembe, cuma ve cumartesi Arjantin’deki G-20 Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan, Paraguay ve Venezuela’yı da ziyaret edecek.