Karlov suikastı planı FETÖ dizisinden

Karlov suikastı planı FETÖ dizisinden
Karlov suikastı planı FETÖ dizisinden
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Adem Akıncı tarafından hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, FETÖ elebaşı Gülen’in talimatlarının basın yayın aracılığıyla örgüt mensuplarına iletildiğinin yürütülen birçok soruşturma ile ortaya çıktığı hatırlatılarak, terörist başı Gülen’in sözde sohbetlerinde “Müsait bir iklim ve bir sisteme inme” derken basın yayınlama yolu ve dizi senaryolarını kastettiğinin anlaşıldığı belirtildi.

SENARYOLARDAN İLHAM ALDILAR

İddianamede, “FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan bilgilerde dizi senaryoları, internette yayınlanan sohbetler, gazete köşe yazıları gibi basın yoluyla dikkat çekici edilen örgütsel hedefleri polis ve yargıdaki örgüt mensupları, takip ettikleri örgüte müzahir medyada gördüklerinde bu senaryolardan ‘ilham’ alıp operasyon yapmakta ve örgüt liderinin talimatlarını yerine getirmektedirler.” ifadelerine yer verildi.

Rus Büyükelçi Karlov suikastı Samanyolu TV’de

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Samanyolu TV’de yayınlanan “Nizama Adanmış Ruhlar” isimli dizinin 89. bölümünde soruşturma konusu olayın canlandırıldığı, sergi salonunda bir büyükelçinin öldürülmesi planına dobra dobra yer verildiği belirtilen iddianamede, Karlov suikastıyla ilgili dizinin 30 Aralık 2014’te yayınlanan 89. bölümünde işlenen suikast olayının benzerlikler gösterdiğine dikkat çekici edildi.

FETÖ’nün, eylemlerinde medyayı etkili şekilde kullandığı tespitine yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi: “Fetullahçı Terör Örgütü’nün medya yoluyla, kendisine iltisaklı televizyon kanalları, gazeteler, dergiler aracılığıyla örgüt mensuplarına direktifler ilettiği, kavrama operasyonları yaptığı, yapılacak örgütsel eylemlerin planlarının dizilerde işlendiği, örgüte ait dizilerin senaryolarında dahi örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in etkisi ve talimatı olduğu belirlenmiştir.”