Soluk borusuna kaçan fındık parçaları küçük Ömer’i felç etti

Soluk borusuna kaçan fındık parçaları küçük Ömer'i felç etti
Soluk borusuna kaçan fındık parçaları küçük Ömer'i felç etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EV HANIMI Hatice Şahin (32) ve işsiz İbrahim Şahin (35) çiftinin oğulları Ömer Yasir Şahin, 25 Aralık 2017 tarihinde benzi atmış borusuna kaçan fındık kırıntıları sebebiyle nefes alamayıp, beyni 5 dakikadan artı oksijensiz kaldığı için felç oldu. Ömer’in bu sırada duran kalbi de Manisa Devlet Hastanesi’nde baştan çalıştırıldı.

CİĞERİNDEN 9 PARÇA FINDIK ÇIKTI

Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edilen ufak çocuğun akciğerinden 9 fındık parçası çıkarıldı. Hortumla besin sırasında zarar gören midesinden de ameliyat olan ve geçen 16 Mart’ta da taburcu edilen minik Ömer, artık yürüyemez, konuşamaz ve ailesini de tanıyamaz ayla geldi, kolları kasılı durumda kaldı.

Soluk borusuna kaçan fındık parçaları minik Ömer'i felç etti

MASRAFLARLA BAŞA ÇIKAMIYORLAR

Çare sürecinde oğluyla ilgilenmek zorunda olduğu için uzun zaman hastanede kalan, bu nedenle çalıştığı fabrikadaki işinden çıkarılan baba İbrahim Şahin, kendilerine eşi üzerinden 1080 TL evde bakım ücreti ödendiğini, başka gelirleri bulunmadğı için hap ve çare masraflarını karşılayamadıklarını söyledi.

İzmir ve çevresindeki birçok doktoru dolaştıklarını bildiren baba İbrahim Şahin, şöyle konuştu:

“Tümü, Ömer’in fizik çare görmesi gerektiğini söylüyor. Oysa devletin, masraflarını karşıladığı rehabilitasyon merkezlerinin sağladığı haftada 2 saatlik fizik çare, Ömer’in iyileşmesi için yeterli olmuyor. Ömer’in özel bir kurumdan fizik çare desteği alması gerekiyor. Daha artı fizik çare gerektiğine dair doktordan yazılmış belge de aldım. Ukrayna’dan, Rusya’dan ve İtalya’dan asap hücrelerinin tekrar oluşumu için iğne (Cerebrolysin), kas hücrelerinin oluşumu için de ilaç (Cortexin) getirttim. Bunların toplam fiyatı 2 bin 600 TL civarında tutuyor. Her gün 1 tane iğne vurulması gerekiyor. SGK bu ilaçları karşılamıyor. İğneleri de özel hastanelerde yaptırmamız gerekiyor. Gırtlak güçlendirici ilaçları ise 300 TL civarında. İstanbul’da çare edilebileceğini duyduktan daha sonra İstanbul’a götürdük. Çare için oraya götürüp getiriyoruz. Özel hastane olduğu için gidip gelmemiz ve tedavi masraflarını karşılamamız çok zorlama oluyor. İstanbul’a her gidişimizde 650 TL muayene parası ödememiz gerekiyor. Çocuk arabada durmuyor ve uçakla gidip gelmemiz gerekiyor. Yine bedensel anlamda bizi çok zorluyor.”

Soluk borusuna kaçan fındık parçaları minik Ömer'i felç etti

“İŞTEN ÇIKARILDIM”

Eşine bakım için destek olması gerektiğini açıklayan Şahin, “Oğlum yemek yemek yiyemediği için burnundan besleniyor. Eşim bunu tek başına yapamayacağı için eşime destek olmam gerekiyor. Iş yerime tüm raporları ilettim, bana bu konuda dağıtılmış vakıflardan destek sağlayacağına dair söz verdiler, lakin en ihtiyacım olduğu sırada işten çıkarıldım. Ben karnımı bir şekilde doyururum, benim için kayda değer olan çocuğumun çare edilmesi. Oğlumun tedavi masraflarını karşılayabilmek için bedensel desteğe ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Soluk borusuna kaçan fındık parçaları minik Ömer'i felç etti