Sıhhat için her gün ceviz tüketin

Sıhhat için her gün ceviz tüketin
Sıhhat için her gün ceviz tüketin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Bilhassa kalp sağlığı için tüketilmesi önerilen cevizin günde 50 gram tüketilmesi ise damar tıkanıklığının önüne geçiyor. Badem, fındık, fıstık gibi yemişlerden farkı olarak yüksek miktarda omega 3 yağ asidini bünyesinde barındıran ceviz, hem 5 kat daha artı alfa linolenik asit içeriyor.

Sağlık için her gün ceviz tüketin

DAMAR TIKANIKLIĞINA ENGEL OLUYOR

İyi bir posa ve bitkisel protein kaynağı olan ceviz, o kadar çok hastalığa aleyhinde koruyucu olarak biliniyor. Mutlu bir hayat ve dinç bir yürek için ahenkli ceviz tüketilmesi oldukça kayda değer. Yapılan çalışmalarda günde sıradan 50 gram ceviz tüketimi damar tıkanıklığına engel olabiliyor.

Sağlık için her gün ceviz tüketin

KANSERE KARŞI ETKILI

Ceviz, içerdiği E vitamini bir uçtan bir uca yüksek antioksidan kaynağı. Ilk Önce prostat kanseri almak üzere öyle fazla kanser türüne karşı koruyucu tesir gösteriyor. Ceviz bununla birlikte manganez ve bakır gibi önemli mineralleri de bünyesinde barındırıyor.

Sağlık için her gün ceviz tüketin

KİLO KAYBI SAĞLIYOR

Yapılan bir diğer araştırma ise ceviz yönünden zengin diyet ile pozitif kilolu ve obez kadınlarda kilo kaybı sağlanıyor ve kolesterol düzeyleri iyileştiriliyor. Uzmanlar yapılan bu diyet ile sağlıklı bir şekilde kilo verildiğini belirtiyor.

Sağlık için her gün ceviz tüketin

KABUKLU CEVİZ Mİ KABUKSUZ MU?

Cevizin kabuklu ya da kabuksuz olması da en düşük içeriğindeki protein kadar siklet talep ediyor. Tüketim şekline tarafından iki türlü ceviz de kullanılabilir fakat gıda uzmanları daha fazla kabuklu ceviz tercih ediyor. Çünkü onlara göre kabuklu cevizin saklaması da tüketmesi de daha hijyenik ve dinç. Kabuklu ceviz kırılarak tüketildiğinde besin değeri kaybı söz konusu olmuyor.

Sağlık için her gün ceviz tüketin

SAKLAMA ŞEKLİ

Kabuklu ceviz, iyi kapanan bir kap içerisinde serin, düşük nemli ve güneş ışığına maruz kalmayan bir yerde saklanmalı. Artı miktarda ceviz varsa dondurucuda gizleme yöntemini de kullanabilirsiniz. Ambalajı açılan cevizleri, ağzı kapalı kaplarda ve buzdolabında 6 aya değin saklayabilirsiniz. Dondurucuda saklanan cevizler ise 1 yıla kadar tüketilebilir.

Sağlık için her gün ceviz tüketin

CEVİZİ NASIL YEMELİ?

Ceviz, herhangi bir pişirme ve hazırlama yapılmadan yenebilen nadir yiyeceklerden. Çorba, erişte, başlıca yemekler, mezeler, salatalar, tatlılar, kekler, börekler gibi daha öyle fazla yiyecekte rahatlıkla kullanılıyor ve her türlü lezzete çok yakışıyor. Ara öğünlerin de baş tacı olan ceviz, sade de tüketilebiliyor, kavrularak da. İdeal kilosunda olan kişilerin günde 1 avuç dolusu; pozitif kilosu olanların ise ara öğünlerinde 2 adet ceviz tüketmesi tavsiye ediliyor. 2 tam ceviz 1 tatlı kaşığı yağ yerine geçiyor. Sağlığı , hastalıklara karşı korunmak için her gün yerinde miktarda ceviz tüketilmesi uzmanlar kadar öneriliyor.