Rusya, Türk Vatandaşlarına Vize Kolaylığı İçin Kolları Sıvadı

Rusya, Türk Vatandaşlarına Vize Kolaylığı İçin Kolları Sıvadı
Rusya, Türk Vatandaşlarına Vize Kolaylığı İçin Kolları Sıvadı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın bir takım kategorilerdeki Türkiye vatandaşlarına vize kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

LAVROV İLE ÇAVUŞOĞLU ARASINDAKİ TEMASLAR

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 10. Büyükelçiler Konferansı dahilinde 13-14 Ağustos’ta Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Türk ve Rus liderler ilk kez almak üzere, iki ülke aralarında tüm seviyelerde ahenkli ve iki taraflı güven içerisinde bir ilişki yürütüldüğüne dikkat çekici edilen açıklamada, “İki ülke istihbaratının ve savunma bakanlıklılarının yanı sıra Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki temaslar, Suriye’de ateşkesin korunması ve ülkedeki krizin çözümüne karşın süreçte önemli bir rol oynamaktadır” değerlendirmesi yer aldı.

BAŞLICA GÜNDEM MADDESİ SURİYE KRİZİ

Çavuşoğlu ile Lavrov arasında Türkiye’de yapılacak görüşmede, Suriye krizinin çözümüne ilişkin konuların esas gündem maddelerinden biri olacağının vurgulandığı açıklamada, “Görüşmede, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Kafkasya, Ukrayna ve Karadeniz bölgesi ilk olarak almak üzere yöresel konular da geniş bir şekilde istişare edilecek” ifadesi yer aldı.

“TÜRK VATANDAŞLARINA KARŞIN BAZI KATEGORİLERDE VİZELERİN KALDIRILMASINA HAZIRIZ”

Türkiye ve Rusya arasındaki idareli ilişkilerin de Lavrov’un ziyaretinde ele alınacağının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminde yaşanan yükselişi büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Görüşmede Akkuyu Nükleer Santrali ve TürkAkım gibi stratejik öneme sahip projeler de değerlendirilecek. Ziyarette, iki ülke vatandaşlarının seyahatlerinin kolaylaştırılması da istişare edilecek konular aralarında olacak. Moskova, Türk vatandaşlarına yönelik bazı kategorilerde vizelerin kaldırılmasına hazırlanmış olduğunu teyit etmektedir.”