Bolu ’da dolar bozdurma kuyruğu

Bolu ’da dolar bozdurma kuyruğu
Bolu ’da dolar bozdurma kuyruğu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu ’da dövizde yaşanan dalgalanmalara tepki gösteen vatandaşlar, sabahtan saatlerinde ellerindeki dolarları aktarmak için geldikleri döviz bürolarında uzun kuyruklar oluşturdular. ABD ile yaşanan gerilim sonrasında piyasalarda döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara vatandaşların tepkisi sürüyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek veren Bolulular, döviz bürolarında uzun kuyruklar oluşturdu. İzzet Baysal Caddesi üstünde bulunan döviz bürosuna erken saatlerde akın eden vatandaşlar, döviz birikimlerini Türk Lirası ’na döndürmek için dakikalarca bekledi. Vatandaşlardan kimi birikimini kimi de umre ziyareti için biriktirdiği dolarlarını Türk Lirasına çevirdi.

UMRE PARASINI TÜRK LİRASINA ÇEVİRDİ

Döviz bürosunda kuyrukta bekleyen vatandaşlar, bunun bir ulusal dava olduğunu söyleyerek doları olanları bozdurmaya ziyafet ettile. Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine döviz bürosuna geldiğini açıklayan Çetin Özkoç isimli bir yurttaş ise “Ben hac için döviz biriktirmiştim lakin Cumhurbaşkanının da dediği gibi Türk lirasının değeri düşüyor. Ben de mecburen bozduracağım. Türkiye ’nin menfaati için bozduracağım.” dedi.