Rize’deki sel havadan görüntülendi

Rize'deki sel havadan görüntülendi
Rize'deki sel havadan görüntülendi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hafta başından bu yana etkin olan şiddetli yağışlar geçtiğimiz günlerde Rize’nin Muradiye beldesi ve Ordu’nun Ünye ilçesinin ardındaki dün akşam saatlerinde de Çamlıhemşin ilçesinde etkin oldu.

Rize'deki sel havadan görüntülendi

RİZE- ÇAMLIHEMŞİN KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

İlçede etkin olan şiddetli yağış beraberinde sel ve heyelanlara neden olurken, ilçeye alt Akkaya köyü mevkiinde dere sularının getirdiği taş ve balçık birikintileri nedeniyle Rize- Çamlıhemşin karayolu ulaşıma kapandı.

Rize’de selin niçin olduğu tahrip havadan görüntülendi

Rize'deki sel havadan görüntülendi

TAHRIP HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Yolun ulaşıma kapanması sebebiyle Ayder Yaylası’na gezmeye giden yüzlerce birey ilçe merkezinde araçları ile yolun trafiğe açılmasını beklemeye başlarken, Karayolu ekipleri manâlı bir turizm yolu olan karayolunu ulaşıma başlatmak için yoğun mücadele sarfetti.

MAHSUR KALAN TURİSTLER GERİ DÖNDÜ

Yolun trafiğe kapanması yüzünden mahsur kalan turistler ise dönüşe geçti. Ayder Yaylası’ndan dönen araçlar yolda uzun araç kuyruğuna niçin oldu.

Karayolu sabahın birincil ışıkları ile ulaşıma tek şeritten kontrollü bir şekilde açılırken, selin yolda ve Akkaya köyünde neden olduğu tahrip havadan görüntülendi.

TURİZM TESİSLERİ ZARAR FARK ETTI

Heyelan ve su baskınları sebebiyle bölgedeki bir takım turizm tesislerinde de hasarlar meydana geldi.

Rize'deki sel havadan görüntülendi

MAHSUR KALANLAR YARDIM İSTEDİ

Su Baskını ve heyelan sonucu riskli bölgelerde mahsur kalanlar jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istedi. Pazar ilçesi Irmak köyünde heyelanda mahsur kalan 2 birey 2 saat sonra kendi imkanları ile kurtuldu. Ardeşen ilçesinde mahsur kalanlar da AKUT ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak güvenli bölgeye terhis edildi.

Rize'deki sel havadan görüntülendi

“CAN VE MÜLK KAYBI YOK”

Turizm merkezi Ayder Yaylası’ndan dönen araçlar yolda uzun araç kuyruğuna neden oldu. ÖTE TARAFTAN yaşanan sel ve heyelanlarla ilgili konuşan Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, “Herhangi bir can ve mal kaybımız yoktur. 2 noktada bu akıntı geldi. En kısa zamanda yol olağan olarak ulaşıma açılacaktır.” derken, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz ise “Devlet olarak burdayız. Kısa süre içinde hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz. Herhangi bir can ve mülk kaybımız yok. Yıkılan evimiz yok.” ifadelerini kullandı.