Trump’ın kayınvalidesi ve kayınpederi ABD vatandaşı oldu

Trump'ın kayınvalidesi ve kayınpederi ABD vatandaşı oldu
Trump'ın kayınvalidesi ve kayınpederi ABD vatandaşı oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Donald Trump’ın eşi Melanie Trump’ın annesi ve babası ABD vatandaşlığına geçti. Melania’nın ebeveynleri Viktor ve Amalija Knavs, New York’ta yapılan yurttaşlık töreninde ant ederek, Amerikan vatandaşlığına geçti.

VATANDAŞLIK ALDILAR

Trump’tan 2 yaş büyük 74 yaşındaki baba Viktor’un, Amerika’ya gelmeden önce Slovenya’da oto galerisinde, anne Amalij’nin de dokuma fabrikasında çalıştığı belirtildi. Şu an emekli olduğu bildirilen Knavs çifti, Amerika’da “Yeşil Kart” olarak tanıdık daimi oturum izniyle yaşıyordu. Çiftin oturma iznini kızları Melanie Trump üzerinden alıp almadıkları ise açıklanmadı.

ABD’de sistem, yeşil kartı bulunan ya da vatandaşlık alan göçmenlerin birinci dereceden yakınlarını daimi olarak ülkeye getirmelerine izin veriyor.

TRUMP GÖÇMEN ZİNCİRİNE KARŞI

Amerikan kamuoyunda “göçmenlik” tartışmaları devam ederken bu konudaki sert yaklaşımları tanıdık Trump’ın eşinin ebeveynlerinin nasıl Yeşil Kart aldıkları ağız dalaşı konusu olmuştu. Trump, “göçmen zinciri” adı bahşedilen ve Yeşil Kart almış bir kişinin kendi ailesinden diğer kişilere de sponsor olarak onların da kalıcı oturma izni almasına imkan veren düzenlemenin kaldırılmasını istiyordu.

Amerikan medyası, Knavsların “göçmen zinciri” aracılığıyla Yeşil Kart almış olabileceğini, bu durumda Trump’ın “tutarsız” davranmış olacağını savunmuştu. Tercih döneminde Amerikan “halkını müdafaa etmek” amacıyla ülkeye gelen göçmenlere ciddi kısıtlamalar getireceğini vaat eden Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu ilk hafta nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına vize yasağı getirmişti. Amerikan yargısı tarafından yürütmesi durdurulan kararın peşinde iki defa daha aynı kararlar alan Trump, bütün ülkeye hitap ettiği “Birliğin Durumu” konuşmasında “Yeşil Kart çekilişi” ile “göçmen zinciri” uygulamalarının kaldırılması gerektiğini dile getirmişti.