Rize’de Gıda Zehirlenmesi. Mevlit Sonrası 33 Kişi Hastanelik Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’de, cenaze evinde okunan mevlitin ardından ikram edilen yemeği yedikten sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti görülen 15’i çocuk 33 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanenelere başvurdu.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Kanbursırt mahallesinde, bir evde okutulan mevlitin ardından eve taziye için gelenlere yemek ikram edildi.

Yemeği yiyenlerden 33 kişi ilerleyen saatlerde bulantı ve kusma şikayetiyle ambulanslarla ve özel araçlarla Rize Devlet Hastanesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınanlardan 16’sı taburcu olurken, 7’si çocuk 17 kişinin hastanede tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Söz konusu kişilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ TEPE: TEDAVİLERİ DEVAM EDENLERİN CİDDİ ANLAMDA SAĞLIK PROBLEMİ YOK

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavileri süren kişilerin ciddi anlamda sağlık problemi bulunmadığını belirterek, “Gıda zehirlenmesi şüphesi ile sağlık tesislerimize an itibariyle 33 kişi başvurmuştur. Başvuran vatandaşlarımızın bazılarının tedavileri tamamlanarak, taburcu işlemleri gerçekleştirilmiştir. Diğer vatandaşlarımızın ise tedavilerine gözetim altında devam edilmektedir. Herhangi bir vatandaşımızın ciddi anlamda sağlık problemi bulunmamaktadır.” dedi.

Öte yandan ikram edilen yemekten yaklaşık 60 kişinin yediği tahmin ediliyor

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.