Doğayı Zehirleme, Toprağına Haiz Çık, Projesiyle Ödül

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize Ziraat ve Orman İl Müdürlüğü, “Doğayı Zehirleme, Toprağına Haiz Çık” Projesiyle ödül almaya hak kazanmıştır.

“Tarımda Hanım Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında 2019’un en iyi proje ödülleri, Ziraat ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılmış olduğu törende sahiplerini buldu.

Rize Ziraat ve Orman İl Müdürlüğünü temsil eden “Doğayı Zehirleme, Toprağına Haiz Çık” projesiyle katılan Rizeli ziraatçi Yeter Topçu, ödül aldı.

Rize Ziraat ve Orman İl Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesinde ödül alan tek İl Müdürlüğü olurken, Topçu ödülünü Bakan Pakdemirli’nin eşi Ahu Pakdemirli’den aldı.

Törende konuşan Bakan Pakdemirli, hanımefendilerin her alanda olduğu benzer biçimde tarımdaki yerinin de oldukça mühim bulunduğunu altını çizdi,

Bakan Pakdemirli, ”Hanımefendiler olmasa, biz kendimize, ziraat ülkesiyiz diyebilir miydik acaba? Ya da bayanlar üretmese, şehirli aç kalmaz mıydı örneğin? Yada bir et iyi mi aş olur, bir ot iyi mi keş olur düşünebilir miydik acaba? Evet, işte biz bugün ziraat diyorsak, hayvancılık diyorsak, besin diyorsak; bunların hanım elinden çıktığını da biliyoruz anlamına gelir. Hanımlarımız, tarladan sofraya, çiftlikten çatala kadar, tarımsal üretimin her aşamasında, oldukca mühim işlevler yüklenmektedir. Kısaca toprak ananın bereketi, analarımızın eliyle katmerlenmekte, bereketine bolluk katmaktadır.’ Dedi ve hanımefendilere bu kapsamda, girişimcilik ve istihdam mevzusunda pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti.

​Rize Ziraat ve Orman İl Müdürlüğü, “Tarımda Hanım Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında Ankara’da düzenlenen Girişimci Hanım Çiftçiler Proje Yarışmasında Rize’yi temsil eden ziraatçi Yeter Topçu’yu kutlama ederek başarılarının devamını diledi.

rize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(2).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(3).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(4).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(5).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(1).jpg