Rize’de F Klavye kurslarına talep arttı

Rize'de F Klavye kurslarına talep arttı
Rize'de F Klavye kurslarına talep arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk kurumlarında F Klavyenin kullanılmaya başlamasıyla Rize’de de F Klavye kurslarına rağbet arttı.

Rize’de Millet Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen F Klavye kurslarına yüzlerce yurttaş kullanım yaparak eğitim almaya başladı. Yoğun olarak katip almak isteyenlerin tercih ettiği kurslarda bahşedilen dakikaya kadar sözcük yazımına bakılarak daha da geliştiriliyor. Hiç kullanmayı bilmeyen bir vatandaşın bile kısa sürede F Klavye ile 10 parmak yazmaya başladığını dile getiren kursun eğitmeni Hasan Demir, F Klavyenin bununla beraber Türkçe’ye en uygun klavye olduğunun da altını çiziyor.

Kurs bir uçtan bir uca kursiyerlerin Yargı Bakanlığı çatısı altında katip olarak başladığını dile getiren Demir “Klavye eğitimlerine fazla talep var şuanda. Geçen yıldan bu ayna bu kurs baştan sona adliyeye bir fazla arkadaşımız katip olarak yerleştiği için istek daha da arttı. Geçtiğimiz yıl bu sınıfta bu şekilde olan arkadaşlarımız hemen memur olarak başladılar” ifadelerini kullandı.

Türkçeye en yatkın klavyenin F klavye olduğunu dile getiren ve on parmak yazmanın sadece F klavye ile mümkün olduğunu sözlerine ekleyen Demir “Q klavye ile bu şekilde süratli yazamazsınız. Q klavyenin harfleri fazla ayrık olduğu için bizim elimize meyilli yok. F Klavye ayrıntılarıyla bizim dilimize uygundur. Ünsüzler sağ, ünlüler sol tarafta olduğu için ayrıntılarıyla bizim dilimize meyilli olduğu için fazla kısa sürede ilerleme kat edilebilir. Katip edinmek isteyenlerin dışarıda, memur arkadaşlar hızlanmak için, on parmak klavye göstermek için kursa geliyor. Yüksek lisansını yazarken seri bir şekilde kâğıda dökmek istediği için kursa katılan arkadaşlar var” dedi.

Daha önce bankacı olan ve kesintisiz Q klavye kullanan Mehmet Pekin, F klavye ile yazımın daha sıcacık olduğunu dile getirerek “Adliyede katiplik için kursa başladım. Daha önce bankacıydım Q Klavye kullanıyordum. Hemen F klavye ile yazmaya başladım ve daha kolay geldi. Çalışmalarım şuanda gidiyor. 1 ay oldu ve ben 1 ayda 120 kelimeyi gördüm” diye konuştu.

Yazım süresini en aza indirmek için F klavye kursuna başvuruda bulunduğunu dile getiren Neşe Turanlı ise “Sahiden tarih öğretmeniyim lakin atamam yapılmadığı için kendimi geliştirmek amaçlı kursa başladım. F klavye göstermek kuvvet yok, ben 2 aylık bir alıştırma ile epey bir sözcük çıkartabiliyorum” dedi.

Bir başka kursiyer Yusuf Ziya Taş ise daha önce girdiği zabıt katipliği sınavında Q klavye kullandığı için 90 kelimeyi aşamadığını lakin F klavye ile hedefinin üstüne çıktığını dile getirerek “Bu yaz zabit katipliği için sınavlara girmiştim ama Q klavye ile 90 kelimeyi aşamamıştım. Arkadaşların tavsiyesi üstüne F klavye kursuna başladım. 2 aydır burada çalışıyorum ve 90 kelimeyi F klavye ile rahatlıkla aşıyorum. Bu rakamı daha da yukarıya çekmeye çalışıyorum. Günlük ahenkli çalıştığım sürece başardığımı da anlayabiliyorum” açıklamasında bulundu.