Rektör Çakar, Öğretmenler Gününü Kutladı

Rektör Çakar, Öğretmenler Gününü Kutladı
Rektör Çakar, Öğretmenler Gününü Kutladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğretmenlik mesleğinin tanrısal olduğu dek mesuliyetinin de ağır olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir anma mesajı yayınlayan Rektör Çakar “Öğretmenlerimiz, ülkemizin her uygun tahsis alarak, gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarla ülkemize; fikri bağımsızlık, vicdanı bağımsızlık, irfanı hür, ulusal ve manevi değerlere yan nesiller yetiştirmektedir. Tanrısal olduğu dek mesuliyeti de ağır olan bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, edep eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve onlara vizyon aşılayan kişilerdir.

Düzce Üniversitesi olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize; bilgiyi, erdemi ve tüm insani değerleri öğreten ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük rol oynayan Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk almak üzere, bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bu tanrısal meslek uğruna şehit düşen eğitim neferlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerinde bulundu. – DÜZCE