Sosyal Farkındalık Konserleri, Türkiye Projesi Olma Yolunda

Sosyal Farkındalık Konserleri, Türkiye Projesi Olma Yolunda
Sosyal Farkındalık Konserleri, Türkiye Projesi Olma Yolunda
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yıl Kayseri’de 2 kez gerçekleştirilen ‘Sosyal Farkındalık Konserleri’ genişletilmiş ve ek eserlerle Türkiye Projesi olmaya hazırlanıyor.

“PROJE BÜYÜK SES GETİRECEK”

Kayseri Talas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel, sahibi olduğu ve koordinatörlüğünü yaptığı “Sosyal Farkındalık Bağımlılıkla Çaba ve Değerler Eğitimi Projesi” Türkiye’de ilk önce düzenlenmişti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyet gösterdiği konuları kapsayan projeye fazla ses getirecek. Daha evvelden sigaranın zararları, internet, uyuşturucu ve içki bağımlılığı, vatan sevgisi, matematiği sevdirme, kitap okumanın önemi, ahde vefa ve empati kumayı kapsayan eserlere 3 eser daha ek edildi. Çocuğa zorlama, hayvan istismarı ve engelli kardeşlerimize duyarlılığı kapsayan proje ile 12 eserden oluşan proje şu anda yardım görmeyi ve Türkiye Projesi olmayı bekliyor. En son engellilere duyarlılık namına İrem Dericiden dinlediğimiz ”Bu Şarkı Kalbimin Tek Sahibine” isimli eser uyarlandı. Sözler titizlikle seçildi. Şarkının birincil dörtlüğü ise göze çarpan:

“Huzurlu,mutlu yaşam.

Tek dileğimiz bizim,

Engeller çözüm bulur.

Düşünen bir toplum için.”

TÜM ÖĞRENCİLERİ İLGİLENDİRİYOR

Proje ortaokul, lise öğrencileri öncelikle olmak üzere, üniversite öğrencileri ile toplumun tüm kesimini ilgilendiriyor. Projeye Niran Ünsal, Ahmet Selçuk İlkan, Soner Sarıkabadayı, İlyas Yalçıntaş, Selami Şahin, Buray Hoşsöz sanatçıların da desteği bulunmakta. Proje; İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Yeşilay, Engelliler Federasyonu, Hayvan Hakları STK, Çocuk İstismarı İle İlgili STK’yı ilgilendirmekte ve destekleri beklenmektedir. Sosyal Farkındalık, Bağımlılıkla Uğraş ve Değerler Eğitimi Konseri Şarkıları arasında birbirinden değerli şarkıcıların birbirinden kıymetli şarkıları yer aldı.

ÇOĞU SANATÇI DESTEK VERDİ

Çocuk İstismarı üstüne İlyas Yalçıntaş’ın İçimdeki Duman şarkısı, Kitap Okumanın Önemi üstüne Coşkun Sabah’ın sözleri Ahmet Selçuk İlkan’a ait Anılar şarkısı, Sigaraya Hassaslık üstüne Merve Özbey’in Duman şarkısı, Empati Kurma üstüne Funda Arar’ın Camdan Kalp şarkısı, Ah De Vefa üzerine Niran Ünsal’ın Nasip Değilmiş şarkısı, Matematiği Sevdirme üzerine Selami Şahin’in Seni Seviyorum şarkısı, Doğruluk ve Dürüstlük üstüne Kerim Tekin’in Haykırsam Dünyaya şarkısı, Hayvan İstismarı üstüne Soner Sarıkabadayı’nın Taş şarkısı, Uyuşturucu ve Alkolün Zararları üzerine Buray Hoşsöz’ün Sen Sevda Mısın? şarkısı, İnternet Bağımlılığı üzerine Emre Kaya’nın Teşekkürler şarkısı Vatan ve Halk Sevgisi üzerine Gökhan Tepe’nin Veda Makamı şarkısı, Engelli Kardeşlerimize Alınganlık üzerine İrem Derici’nin Bu Şarkı Kalbimin Tek Sahibine şarkısı seslendirilecek.

2023 VİZYONUNA YAKIŞACAK BİR PROJE

Ayrıca Projede yer alan Niran Ünsal ve Ahmet Selçuk İlkan proje hakkında açıklamalarda bulundular. Niran Ünsal açıklamasında, “Ülkemiz gençlerinin ve toplumun esas değerleri ilk kez almak üzere, uyuşturucu ile çaba, ahde vefa, dürüstlük, empati kurma, matematiği sevdirme, engelli kardeşlerimize duyarlılığı kapsayan bu projenin yakında Tüm Türkiye de yankı uyandıracağına ve başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan elde etmek üzere Ulusal Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk un açıklamış olduğu 2023 Vizyonuna yaraşacağını ümit ediyorum. Projede bulunan eserleri okuyan sanatçılarımızın seslendirmeleri ile birlikte albüm yapılarak okul servislerinde öğrencilerimizin bilinçlenmesini sağlayacağını ümit ediyorum. Böyle bir Projeyi Kayseri de hayata geçirerek bizleri de projeye dahil eden ve Türkiye ye kazandırmaya çalışan Talas İlçe Ulusal Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel beye, projeye onay veren Kayseri Valiliğine, Kayseri İl Ulusal Eğitim Müdürlüğüne ve projeyi sahiplenen Talas Kaymakamı Zekeriya Güney’e fazla teşekkürler.” dedi.

“BÜYÜK BİR IFTIHAR DUYDUM”

Ahmet Selçuk İlkan ise ‘”Fazla emek verilerek hazır bu projede yer almaktan büyük bir onur duyduğunu ifade ederek, öğrencilerimize ve gençlerimize fazla yardımsever olacağını umut ediyorum”. dedi. İlkan, “Projeye katkısı olan ilk önce projenin mimarı ve Koordinatörü Talas İlçe Ulusal Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel beye ve ekibine, projeye onaylama veren Kayseri Valiliğine, Kayseri İl Ulusal Eğitim Müdürlüğüne ve projeyi sahiplenen Talas Kaymakamı Zekeriya Güney’e canı gönülden teşekkür ediyor, daima bu tip çalışmaların yanına olacağımızı anlatmak istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.