Omurga ameliyatlarında karar verme sureci nasıl işler?

Omurga ameliyatlarında karar verme sureci nasıl işler?
Omurga ameliyatlarında karar verme sureci nasıl işler?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Omurga üzerinde meydana gelen daralma, fıtık dejeneratif bozulmaların başında geliyor. diğer taraftan kırılma, burkulma gibi travmaya ast sonuçlar veya skolyoz gibi deformasyonlar da omurga ameliyatları kaçınılmaz olmakta. Omurga üzerinde meydana gelen tümörler ve enfeksiyonlar da hastaların mikrocerrahi ile tedavi edilmesine niçin olabiliyor.

KISA SÜREDE SAĞLIĞINA KAVUŞMA

Günümüzde erişkin birçok insanda boyun ya da bel fıtığı problemi bulunuyor. böylece fıtık ameliyatları omurga ameliyatları içerisinde en çok yapılan operasyonların başında geliyor.

Bu rahatsızlıklar ve ameliyatlar her ne değin kulağa korkutucu gelse de büyüyen teknoloji ile ortaya çıkan yeni operasyon teknikleri hastaların daha kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını sağlar.

AMELİYAT KARARI

Omurilik rahatsızlıkları çeşitli egzersizler veya fizyoterapi gibi tezgâhtar tedavi yöntemleri ile tedavi edilebildikleri gibi cerrahiye de gereksinim duyabilir. Tezgâhtar tedavi yöntemleri genellikle rahatsızlığın iyice ortadan kalkmasına değil daha artı ilerlememesine ya da hastanın yaşam kalitesini yükseltmeye tezgâhtar olmaya yöneliktir.

Prof. Dr. Ali Civelek

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı

www.alicivelek.com

Instagram: @alicivelek

Facebook: @alicivelek