Öğrencilere robot vasıta eğitimi

Öğrencilere robot vasıta eğitimi
Öğrencilere robot vasıta eğitimi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gönen Meslek Yüksek Okulu ’nun Güney Marmara Yeniden Yapılanma Ajansı Teknik Takviye Programı dahilinde geliştirdiği Arduino ve Raspberry Pi ile Programlama Eğitimi ve Uygulamaları Projesi ’nde öğrencilere yönelik eğitimler başlıyor.

ARAÇLAR HAKKINDA DATA VERİLDİ

9 kişiden oluşan proje ekibinin katıldığı ve 10 gün süren eğitimlerde akademi personelleri robotik, arduino ve raspberry pi programlama, Bluetooth Kontrollü Akılı Vasıta, trafik levhalarına tarafından yolunu takip eden otonom araçlar ve çizgi izleyen araçlar konusunda eğitim aldı.

MÜFREDATA YENİ DERS

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Gönen Meslek Yüksekokulu ’ndan arkadaşlarımız Güney Marmara Yeniden Yapılanma Ajansı ’na başvurdu. Projemizin konusu robotik kodlama ile ilgiliydi ve arkadaşlarımız bu konuda eğitim aldılar. Keza kendilerini geliştirmiş oldular keza de müfredata yeni dersler ek ettiler. Öğrencilerimiz yeni dönemde daha güncellenmiş bir müfredatla aleyhinde karşıya kalmış olacaklar. Bugün burada da aldıkları eğitimi uygulamalı bir şekilde gösterdiler. Araba robotlar, sinyal takip eden araçlar, çizgi peşine düşüp takip eden araçlarla çeşitli gösteriler yaptılar” dedi.

Öğrencilere robot araç eğitimi

GÜNDELİK HAYATTA ÇÖZÜM

Proje dahilinde üretilen trafik işaretlerini peşine düşüp takip eden robot araç, çizgi takibi yapan robot vasıta ve dövüşçü robotların tanıtımı yapıldı. Alınan eğitimlerin katılımcılara gündelik hayatlarında karşılaştıkları problemlere çözüm getirebilmelerine, hüner ve yetkinliklerini derslerine entegre edebilmelerine ve düş güçlerini geliştirerek üretim ve girişimciliği ortaya çıkarabilmelerine katkı sağlayacağı belirtildi.

Öğrencilere robot araç eğitimi