Milyonda bir görülen hastalık!Heykele dönüşüyor…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

47 yaşındaki Antoinette Acosta milyonda bir görülen ve tedavisi olmayan hastalık yüzünden hareket etmekte zorlanıyor. Yayınlanan bir habere göre insan heykel olarak adlandırılan kadın bazen göğsündeki spazm nedeniyle nefes bile alamıyor.

Hastalığın belirtileri 2009 yılında başladı. 2 çocuk annesi Antoinette denge problemleri ve sarsıntılar yaşamaya başladı. Bir keresinde spazm geçirerek merdivenden düştü ve bacağını iki yerden kırdı.
 
Ne olduğundan habersiz kadın, durup dururken takılıp düşüyor, dişlerini fırçalarken diş fırçasını boğazına sıkıştırıp kalıyor, yemek yerken çenesi kilitleniyordu.

Katı kişi sendromu olarak bilinen nadir görülen hastalık, kasların kontrol dışı gerilmesine neden oluyor. Antoinette’in ses telleri de spazma meyilli olduğu için zaman zaman konuşurken ağzında geveliyor. Bu nedenle insanlar sarhoş olduğunu sanıyor.

Talihsiz kadın, alışveriş yapmak ve duş almak gibi günlük işlerini yapmakta bile zorlanıyor. Saçlarını yıkamak için kollarını kaldırdığında kasılıp kalıyor. Boynu kasılıp kaldığında sağa sola dönemiyor.

Hastalığının herhangi bir tedavisi bulunmasa da bir doktor, verdiği ilaçlarla semptomlarını bir nebze hafifletmeyi başardı. Şimdi farklı tedavi yöntemleriyle Antoinette’in hastalığını kontrol altına almaya çalışıyor.