Merkel: ‘Avrupa’nın Geleceği İçin Afrika Fazla Önemli’

Merkel: 'Avrupa'nın Geleceği İçin Afrika Fazla Önemli'
Merkel: 'Avrupa'nın Geleceği İçin Afrika Fazla Önemli'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Senegal, Gana ve Nijerya’ya gerçekleştirdiği meslek gezisinde Avrupa’nın geleceği için Afrika’nın fazla manâlı olduğunu vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve beraberindeki meslek insanları, Senegal, Gana ve Nijerya’ya ziyaret gerçekleştirdi. Merkel, 29-31 Ağustos tarihleri arasında batı Afrika ülkelerine düzenlediği alıştırma ziyaretinde muhataplarıyla bölgesel sorunları ele aldı. Ayrıca Alman şirketlerin Senegal, Gana ve Nijerya gibi ülkelere yatırım yapması ve daha artı ihracat için heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdi.

Gelişmekte olan Afrika ülkelerine mali yardım yerine yatırım yaparak ortak kazanmanın daha içten bir strateji olduğunu gösteren Almanya Başbakanı Merkel, Afrika ülkelerinin ihmal edildiğini Afrika’ya yatırım yapacak olan Alman yatırımcılarının devlet tarafından destekleneceğini söyledi. Merkel’in ziyaret ettiği Batı Afrika ülkeleriyle de mülteci geri kabul anlaşması için girişimlerde bulunacağı, Afrika’dan Avrupa’ya illegal göçün denetleme altına alınması gerektiği belirtildi. – FRANKFURT