Bakan Akar: ‘Azim ve Kararlılıkla Mücadelemiz Devam Edecek’

Bakan Akar: 'Azim ve Kararlılıkla Mücadelemiz Devam Edecek'
Bakan Akar: 'Azim ve Kararlılıkla Mücadelemiz Devam Edecek'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Akar: “Azim ve kararlılıkla mücadelemiz devam edecek”
30 Ağustos Zafer Bayramı zarfında Devlet Mezarlığı ziyaret edildi

ANKARA – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tanrısal vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile asil milletimizin bağımsızlık ve bağımsızlığı uğruna öncelikle FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere her türlü korkutma ve tehlikeye karşı ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir” dedi.
30 Ağustos Galibiyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü kutlamaları zarfında, Başkent Ankara’da çeşitli törenler düzenlendi. başlangıçta Anıtkabir ziyaret edildi, TBMM önünden Ulus’taki eski Meclis binasına kadar geçit töreni düzenlendi ve Devlet Mezarlığı ziyaret edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Metin Gürak ile garnizonda görevli bir takım generallerden oluşan heyetle Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti. Bakan Akar ve beraberindekiler, Devlet Mezarlığı’nda milli mücadelede tayin almış komutanların isimlerinin yazılmış bulunduğu Anıtsal Duvar’a, üstünde “Ulusal Savunma Bakanlığı” yazılı kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.
Saygı duruşunda bulunulmasının arkasında Devlet Mezarlığı Haysiyet Defteri’ni imzalayan Akar, deftere şu notu bıraktı:
“Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna büyük mücadeleler vererek tarihin müstesna sayfalarına adlarını altın harflerle yazdıran ilk kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın tabanca arkadaşları elde etmek üzere Kurtuluş Savaşımızın fedakar ve kahraman komutanları, aziz şehitlerimiz ve kıymet devlet büyüklerimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ncı yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü sebebiyle Genelkurmay Başkanımız ve Baskı Komutanlarımızla birlikte huzurunuzda bulunmanın kibir ve heyecanını yaşıyoruz. 7 düvelin kutsal vatan topraklarımızı işgal girişimine karşısında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla verdiğimiz mücadele en zor şartlara ve imkansızlıklara karşın özgün bir zaferle sonuçlanmıştır. Binlerce yıllık tarihi boyunca serbest ve egemen yaşamış asil Türk milletinin hakimiyet ve istiklalini müdafaa etmek için gösterdiğiniz benzersiz cesaret, azim, fedakarlık ve kahramanlıklar, bizler ve gelecek nesiller için en büyük ilham kaynağıdır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile asil milletimizin bağımsızlık ve bağımsızlığı uğruna ilk olarak FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşısında ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir. Sizler göre kurulan asil Türk milletinin hakimiyet ve özgür düşüncesinin ebedi abidesi, eseri Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensupları tarafından sonsuza dek korunacak, aziz hatıralarınız daima minnet, saygı ve şükranla anılacaktır. Ruhunuz şad olsun.”
Bakan Akar ve beraberindeki heyet sonradan ulusal mücadelede görev almış komutanların kabirlerini ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.