Manazan Güzeli ziyaretçilerini bekliyor

Manazan Güzeli ziyaretçilerini bekliyor
Manazan Güzeli ziyaretçilerini bekliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişi binlerce sene öncesine dayanan ve çoğu medeniyete konut sahipliği yapan kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri Karaman Müzesi’nde sergileniyor. Envanterinde 15 bine yakın eser yer alan müzede, somut yetersizlikten dolayı bu eserlerden sadece bini teşhir edilebiliyor.

BÜYÜK ILGI ÇEKİYOR

Müzede sergilenen ve takriben 14 asırdır bütünlüğünü büyük ölçüde koruyan genç kız cesedi, görenlerin dikkatini çekiyor.

Taşkale köyü yakınlarındaki eski mesken merkezi Manazan Mağaraları ’ndan getirildiği için “Manazan Güzeli” olarak adlandırılan genç kız cesedini ve öteki eserleri görmek için her sene takriben 20 bin birey müzeyi ziyaret ediyor.

PEK ÇOK DÖNEME AİT ESERLER SERGİLENİYOR

Karaman Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, ilde müzecilik faaliyetlerinin 1960’lı yıllarda başladığını, 1980’den itibaren de mevcut binada hizmet verildiğini söyledi.

Müzede belirtilmiş yaklaşık 15 bin eser bulunduğunu gösteren Abdullah Kılıç, “Bunlardan bin parça başına sergilenmektedir. Burada milattan önce 8 binli yıllardan bugüne çoğu medeniyetin eserleri bulunmaktadır. Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Beylikler dönemi, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait manâlı eserler sergileniyor. Canhasan, Süleymanhacı köyündeki Pınarbaşı ve Gökçeseki ören yerlerinde daha önce yapılan kazılarda elde edilen eserler manâlı yer tutmaktadır.” diye konuştu.

Manazan Güzeli ziyaretçilerini bekliyor