Mama önlüklerinde tehlike!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denetimler sonucunda bazı bebek mama önlüklerinde, çocuk bisikletlerinde ve oyuncaklarında zehirli kimyasal maddeler tespit edildi.
 
Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılı ve 2015’in ilk 6 aylık döneminde piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında 595 işyerinin denetlendiği bildirildi.
 
Usulsüzlük yaptığı belirlenen 45 firmaya 11 bin 500 lira idari para cezası uygulandığı belirtilen açıklamada, çocuk giysileri, yiyecek taklidi ürünler, açıkta satılan deterjanlar, mama önlükleri, çocuk bisikletleri, su oyuncakları ve kırtasiye gibi ürünlere yönelik denetimlerin gerçekleştirildiği de kaydedildi.
 
Denetimlerde 366 işyerinden 3’üne 9 bin 129 lira idari para cezası uygulandığı, bazı ürünlerin de test edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
“11 farklı modelden 506 çift ayakkabının satışı, test edilmek üzere geçici olarak durdurulmuştur. 8 farklı model ve 342 çift ayakkabı üzerinde yapılan testlerde, limitlerin üzerinde zararlı kimyasal madde içerdiği tespit edilmiştir. Tüketici şikayeti üzerine 4 model ayakkabı teste gönderilmiş olup, 2 modelde zararlı kimyasallara rastlanmış, 2 model ayakkabı ise test aşamasındadır.
 
22 model mama önlüğü teste alınmış olup, bunlardan 4 modelde limitlerin üzerinde zararlı kimyasal maddeye rastlanmıştır. 9 model test sonucunda güvenli çıkmış, kalan 9 model mama önlüğünün test aşaması sürmektedir.”